Οδηγός

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε πάνε ταμείο οι δικαιούχοι

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε πάνε ταμείο οι δικαιούχοι

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ και το επίδομα παιδιού

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ και το επίδομα παιδιού που θα γίνει μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο, για χιλιάδες νοικοκυριά με παιδιά, τα οποία περιμένουν την πληρωμή. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό από το ΟΠΕΚΑ το επίδομα παιδιού Α21 θα πληρωθεί μέσα στο Σεπτέμβρη και ειδικότερα την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου.

Οι επόμενες πληρωμές που θα γίνουν από τον ΟΠΕΚΑ είναι οι εξής:

  • Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022
  • Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022
  • Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Ποια η διαδικασία της αίτησης

Οι δικαιούχοι μπορούν υποβάλουν την αίτηση μέσω της ιστοσελίδας idika.gr ή opeka.gr με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXISnet. Το ποσό που δικαιούται ο κάθε πολίτης υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων παιδιών που δηλώνονται στο Α21 του 2022 και του συνόλου του οικογενειακού εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021.

Ποιοι θα δουν αυξήσεις

Πάνω από 735.000 δικαιούχοι θα δουν αύξηση στο επίδομα που θα λάβουν. Σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, θα χορηγηθεί μιάμιση επιπλέον δόση του επιδόματος παιδιού (Α21) τον Δεκέμβριο, στους δικαιούχους Νοεμβρίου. Ωστόσο, για να πάρουν το επίδομα θα πρέπει να εμφανίζονται «ενεργοί» στα αρχεία του Νοεμβρίου. Δηλαδή, αν έχει διακοπεί νωρίτερα η επιδότησή τους, θα χάσουν το επίδομα.

Έως τον Δεκέμβριο, οι περισσότεροι δικαιούχοι θα έχουν υποβάλλει αιτήσεις για να την καταβολή του δίμηνου επιδόματος ,οπότε δεν φαίνεται να προκύπτει πρόβλημα, όπως είχε συμβεί το Πάσχα 2022 με την εκ των υστέρων υποβολή των αιτήσεων. Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού, παραμένει συχνά κλειστή, όπως συμβαίνει και αυτές τις ημέρες από την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία εκκαθάρισης για την πληρωμή της τέταρτης δόσης.

Σε μια ανάλογη περίπτωση οι δικαιούχοι του έξτρα επιδόματος παιδιού Α1 δεν θα χάσουν τη μιάμιση δόση, αλλά θα την πιστωθούν μετά την υποβολή και την έγκριση της αίτησής τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments