Τεχνολογία

Η Google παραδέχτηκε ότι μάς «ακούει» και μας βγάζει ανάλογες διαφημίσεις – Αλλά μπορεί να σταματήσει

Η Google παραδέχτηκε ότι μάς «ακούει» και μας βγάζει ανάλογες διαφημίσεις – Αλλά μπορεί να σταματήσει

Πηγή Φωτογραφίας: HardwareZone

Όντως παρακολουθεί τις συνομιλίες των χρηστών για να προβάλει στοχευμένες διαφημίσεις, ακόμη και για πράγματα που δεν έχουν αναζητήσει ποτέ online

Τελικά, η Google μάς ακούει μέσω του κινητού τηλεφώνου μας; Η απάντηση είναι ναι, ωστόσο υπάρχει τρόπος να σταματήσει.

Όπως αποδεικνύεται, δεν πρόκειται για μια ακόμη θεωρία συνωμοσίας αφού η Google όντως παρακολουθεί τις συνομιλίες των χρηστών και στη συνέχεια προβάλλει στοχευμένες διαφημίσεις, ακόμη και για πράγματα που δεν έχουν αναζητήσει ποτέ online.

Και ο τρόπος που το κάνει είναι με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Ο,τιδήποτε κάνουμε online -like σε μια φωτογραφία, παρακολούθηση ενός βίντεο, follow σε κάποιο λογαριασμό- αφήνει ίχνη, τα οποία εφαρμογές μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, όπως Google και Facebook, συγκεντρώνουν για να προβάλλουν στη συνέχεια διαφημίσεις που εκτιμούν ότι μας ενδιαφέρουν, για πράγματα που ουδέποτε έχουμε αναζητήσει online.

Ίχνη όμως αφήνονται και από τις συνομιλίες που κάνουμε, ενόσω το κινητό μας τηλέφωνο είναι κοντά μας, δεδομένου ότι το μικρόφωνο του κινητού είναι συνεχώς ανοικτό, προκειμένου να λειτουργούν οι υπηρεσίες φωνητικής βοήθειας, με εντολές όπως «Hey Siri» ή «OK Google».

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να περιοριστεί το Voice Search Advertising, όπως ονομάζεται.

Για να σταματήσει, στην περίπτωση μιας συσκευής iOS, ο τρόπος είναι πηγαίνοντας στα «Settings», μετά στο «Siri & Search» και απενεργοποιώντας το «Listen for ‘Hey Siri’», «Press Side button for Siri» και «Allow Siri When Locked».

Στις Android συσκευές, η διαδρομή είναι «Settings», μετά «Google», από εκεί «Account Services», στη συνέχεια «Search, Assistant & Voice», μετά «Voice» και απενεργοποιώντας το «Hey Google».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments