Nέα της αγοράς

H Google ανοίγει επίσημα το πρώτο cloud region στην Ελλάδα -«Θα δημιουργήσει 20.000 θέσεις εργασίας»

H Google ανοίγει επίσημα το πρώτο cloud region στην Ελλάδα -«Θα δημιουργήσει 20.000 θέσεις εργασίας»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η «νέα σελίδα» που φιλοδοξεί η Google να ανοίξει στην Ελλάδα

Τη σειρά των αμερικανικών κολοσσών που επενδύουν σθεναρά στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας συμπλήρωσε σήμερα η Google ανακοινώνοντας το νέο επενδυτικό της πλάνο που αφορά τόσο στον πολλά υποσχόμενο κλάδο του cloud, όσο και στην αναγκαία συνήθηκη του rescaling και upscaling.

Η «νέα σελίδα» που φιλοδοξεί η Google να ανοίξει στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη της κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προβλέπει τη δημιουργία ενός cloud region, ήτοι μίας υποδομής cloud για την αποθήκευση δεδομένων και εφαρμογών για τους πελάτες της Google. Παράλληλα, η Google προχωρά σε συνεργασία με την Deloitte ώστε να δημιουργηθoύν δύο κέντρα αριστείας (center of excellency) – το ένα στη Θεσσαλονίκη και το άλλο στην Πάτρα – μέσω των οποίων θα προωθείται η ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που θα στοχεύουν στην βιώσιμη ανάπτυξη ενώ επεκτείνει και την συνεργασία της με το υπουργείο Πολιτισμού προχωρώντας σε μία δράση, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση καινοτόμων ιδεών με κοινωνικό αποτύπωμα.

Η επένδυση αναμένεται να εισφέρει 2,2 δισ. ευρώ στο ελληνικό ΑΕΠ έως το 2030 και να δημιουργήσει στο ίδιο διάστημα πάνω από 19.400 νέες θέσεις εργασίας.

«Ανακοινώνουμε επίσημα ένα ορόσημο στην ολοένα και αυξανόμενη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Google», ανέφερε η Πρόεδρος της Google Cloud International, Adaire Fox-Martin.

Σύμφωνα με την Fox-Martin, το νέο cloud region από το Google Cloud «θα είναι δομημένο πάνω στην καλύτερη τεχνολογία που υπάρχει. Θα παράσχει μια πλατφόρμα που θα λειτουργήσει ως θεμέλιο ανάπτυξης για τις ελληνικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους σε όλους τους κλάδους. Η πλατφόρμα θα επιτρέψει σε όλους τους ελληνικούς οργανισμούς να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα data τους, να ξεκλειδώσουν την αξία στα data τους, να στηρίξουν αποφάσεις που θα στηρίζονται στα data. Και αυτό θα καταστεί εφικτό καθώς η πλατφόρμα θα δίνει πρόσβαση στις πιο εξελιγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης».

Το στέλεχος της Google πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα πραγματικά συνεργατικό χώρο εργασίας, με εργαλεία που θα ενώνουν τους ανθρώπους και θα τους βοηθούν να είναι πιο παραγωγικοί. Θα διασφαλίζει παράλληλα ότι τα δεδομένα, οι χρήστες και τα συστήματα θα είναι ασφαλή απέναντι σε κυβερνο-απειλές. Και σε όρους βιωσιμότητας, θα είναι ένα «καθαρό» cloud.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments