Πολιτική

Ανδρουλάκης στην Εξεταστική: Ενημέρωση μόνο νόμιμη και εγγράφως

Ανδρουλάκης στην Εξεταστική: Ενημέρωση μόνο νόμιμη και εγγράφως

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κατέθεσε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή σύμφωνα με πληροφορίες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση επανέλαβε τις καταγγελίες περί διπλού σκανδάλου παρακολούθησης και συγκάλυψης ενώ φέρεται να είπε ότι θα δεχθεί μόνο νόμιμη και έγγραφη ενημέρωση για τους λόγους που η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης φέρεται να υποστήριξε πως η υπόθεση των υποκλοπών δεν αποτελεί προσωπικό ζήτημα αλλά μείζον θέμα Δημοκρατίας καθώς καταδεικνύει θεσμική κρίση και υπονόμευση ελεγκτικών μηχανισμών.

Μόνο νόμιμα και εγγράφως η ενημέρωσή μου

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο κ. Ανδρουλάκης επιχείρησε να εξηγήσει και τους λόγους για τους οποίους δεν έχει αποδεχθεί την πρόταση της κυβέρνησης και της ΕΥΠ για ενημέρωση: «Ορίστε η έγγραφη απάντηση της ΑΔΑΕ στο αίτημα μου να ενημερωθώ πλήρως για την υπόθεση μου. Σας την καταθέτω. Θα δεχόμουν οποιαδήποτε στιγμή ενημέρωση – αλλά μόνο νόμιμα και εγγράφως. Είναι παντελώς αναξιόπιστη η κυβέρνηση για οποιαδήποτε προφορική συνομιλία» φέρεται να είπε για να προσθέσει «Και θα σας πω γιατί: ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όπως διαβάζω σε tweet του ανέφερε ότι η κυβέρνηση δια του κ.Γεραπετρίτη είναι έτοιμη να με ενημερώσει πλήρως και ενδελεχώς, αλλά εγώ τάχα επέλεξα να μην ενημερωθώ. Ξέρουμε όλοι καλά ελληνικά. Τι σημαίνει πλήρως, όταν ο κ. Γεραπετρίτης λίγες μέρες μετά δήλωσε δημόσια ότι κανείς στο Μαξίμου δεν γνωρίζει το παραμικρό; Ποιον κοροϊδεύει; Θα μου έλεγε: «Αγαπητέ Πρόεδρε, σας πήρα για να σας ενημερώσει ένα τρίτο πρόσωπο»; Τα σενάρια τα άλλαζαν σαν τα πουκάμισα» ενώ σε άλλο σημείο είπε «Η κυβέρνηση λέει «όλα στο φως» αλλά κρύβεται πίσω από το απόρρητο και εσείς αποδεχθήκατε και επιτρέψατε την επίκληση του απορρήτου ενώπιον της Βουλής και των εκπροσώπων του ελληνικού λαού».

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για παρακολουθήσεις: Κατέθεσε τροπολογία για υπαγωγή της ΕΥΠ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ και της ΑΔΑΕ προτείνει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με τρεις τροπολογίες που κατέθεσε στη Βουλή. Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις σύμφωνα με τους βουλευτές που υπογράφουν τις τροπολογίες, Ευαγγελία Λιακούλη, Δημήτρη Μπιάγκη και Γιώργο Μουλκιώτη στοχεύουν στην επαναφορά συνθηκών διαφάνειας και λογοδοσίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments