Πολιτική

Υπουργείο Εξωτερικών: Καταδικάζει την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία στη Μπουρκίνα Φάσο

Υπουργείο Εξωτερικών: Καταδικάζει την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία στη Μπουρκίνα Φάσο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Στη Μπουρκίνα Φάσο εκδηλώθηκε νέο στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον επικεφαλής της χούντας, μέσα σε διάστημα λιγότερο από έναν χρόνο

Στην καταδίκη της επίθεσης εναντίον της γαλλικής πρεσβείας στη Μπουρκίνα Φάσο, όπου εκδηλώθηκε δεύτερο πραξικόπημα σε διάστημα 8 μηνών, προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στη σύμμαχο Γαλλία, όπως χαρακτηριστιά αναφέρει σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό στο twitter.

Το στρατιωτικό πραξικόπημα στη Μπουρκίνα Φάσο ανέτρεψε τον επικεφαλής της χούντας  Νταμίμπα με τις δυνάμεις του νέου πραξικοπηματία Τραορέ να εμφανίζονται στην κρατική τηλεόραση, υποστηρίζοντας ότι έχει καταφύγει σε μια βάση του γαλλικού στρατού από όπου οργάνωνε την αντεπίθεση.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι η βάση δεν φιλοξένησε ποτέ τον Νταμίμπα, ο οποίος κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα της 24ης Ιανουαρίου. Ο Νταμίμπα αρνήθηκε επίσης ότι βρισκόταν στη βάση, λέγοντας ότι οι αναφορές ήταν σκόπιμη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Ωστόσο, εκατοντάδες άνθρωποι που υποστηρίζουν τον Τραορέ συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη γαλλική πρεσβεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας το Σάββατο. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης και λιθοβόλησαν το Γαλλικό Πολιτιστικό Κέντρο στη νότια πόλη Bobo-Dioulasso.

Τα ξημερώματα ξέσπασε φωτιά στην πρεσβεία και ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι καταδικάζει τη βία κατά της πρεσβείας του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments