Διεθνή

Ρωσία: Επιστράτευση “φιάσκο” – Έστειλαν σπίτια τους χιλιάδες Ρώσους ακατάλληλους για στράτευση

Ρωσία: Επιστράτευση “φιάσκο” – Έστειλαν σπίτια τους χιλιάδες Ρώσους ακατάλληλους για στράτευση

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Ο στρατιωτικός επίτροπος της περιοχής απομακρύνθηκε αλλά ότι η απόλυσή του δεν θα επηρεάσει την επιστράτευση, η οποία φαίνεται ωστόσο να αγνοεί βασικά στοιχεία όπως προηγούμενη θητεία, υγεία, ακόμη και την ηλικία

 Χιλιάδες Ρώσοι οι οποίοι επιστρατεύθηκαν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία στάλθηκαν στα σπίτια τους και ο στρατιωτικός επίτροπος στην περιοχή Khabarovsk της Ρωσίας απομακρύνθηκε στην τελευταία οπισθοδρόμηση στη χαοτική επιστράτευση 300.000 στρατιωτών του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στο πεδίο της μάχης, ο Πούτιν υπέστη μια ισχυρή οπισθοχώρηση την Κυριακή με τις ουκρανικές δυνάμεις να διεκδικούν τον πλήρη έλεγχο του ανατολικού κόμβου υλικοτεχνικής υποστήριξης της Ρωσίας στο Λίμαν, το πιο σημαντικό κέρδος τους εδώ και εβδομάδες.

Η πρώτη κινητοποίηση της Ρωσίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού οι δυνάμεις της υπέστησαν μεγάλες ήττες στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, οδήγησε σε εκτεταμένη δυσαρέσκεια και ανάγκασε χιλιάδες άνδρες να φύγουν στο εξωτερικό.

Ο Μικαΐλ Ντεγτιάρεφ, κυβερνήτης της περιοχής Khabarovsk στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, σε μια ανάρτηση βίντεο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram είπε ότι αρκετές χιλιάδες άντρες αναφέρθηκαν για στράτευση μέσα σε 10 ημέρες, αλλά περίπου οι μισοί, ήταν ακατάλληλοι.

Ο στρατιωτικός επίτροπος της περιοχής απομακρύνθηκε αλλά ότι η απόλυσή του δεν θα επηρεάσει την επιστράτευση, η οποία φαίνεται ωστόσο να αγνοεί βασικά στοιχεία όπως προηγούμενη θητεία, υγεία, ακόμη και την ηλικία.

Η κατάληψη του Λίμαν από τις ουκρανικές δυνάμεις θέτει το έδαφος για περαιτέρω προόδους με στόχο τον περιορισμό των γραμμών ανεφοδιασμού της Ρωσίας προς τα χτυπημένα στρατεύματά της σε μία μόνο διαδρομή.

Μέρες νωρίτερα, ο Πούτιν κήρυξε την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών που καλύπτουν σχεδόν το ένα πέμπτο της Ουκρανίας, μια περιοχή που περιλαμβάνει το Λίμαν. Το Κίεβο και η Δύση έχουν καταδικάσει τη διακήρυξη ως παράνομη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι η κατάληψη της πόλης, όπου υψώθηκαν ουκρανικές σημαίες πάνω από κτίρια πολιτών το Σάββατο, έδειξε ότι η Ουκρανία ήταν ικανή να εκτοπίσει τις ρωσικές δυνάμεις και έδειξε τον αντίκτυπο που είχε η ανάπτυξη προηγμένων δυτικών όπλων από την Ουκρανία στη σύγκρουση.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ότι η επιτυχία των στρατιωτών της χώρας δεν περιορίζεται στο Λίμαν και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστον είπε ότι η Ουάσινγκτον «ενθαρρύνεται πολύ» από τα ουκρανικά κέρδη.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αποσύρει στρατεύματα από την περιοχή του Λίμαν «σε σχέση με τη δημιουργία απειλής περικύκλωσης».

Δεν ανέφερε το Λίμαν στην καθημερινή του ενημέρωση την Κυριακή, αν και είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν επτά αποθήκες πυροβολικού και πυραύλων στις ουκρανικές περιοχές Χάρκοβο, Ζαπορίζια, Μικολάγιεφ και Ντόνετσκ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments