Κόσμος

Βουλγαρία: Έκρηξη σε εργοστάσιο πυρομαχικών – Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενες

Βουλγαρία: Έκρηξη σε εργοστάσιο πυρομαχικών – Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενες

Πηγή Φωτογραφίας: bta

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η επιχείρηση διάσωσης και ο καθαρισμός των συντριμμιών από το εργαστήριο καθυστέρησαν υπό τον φόβο μιας δεύτερης έκρηξης

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του, μία γυναίκα τραυματίστηκε και άλλες δύο αγνοούνται μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο εργοστάσιο πυρομαχικών της Άρσεναλ στο Καζανλούκ της Βουλγαρίας το πρωί της Τρίτης.

Η τραυματισμένη γυναίκα, 43 ετών, έχει σοβαρή εγκεφαλική βλάβη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο τη Σόφιας, σύμφωνα με τον αρμόδιο εισαγγελέα Τοντόρ Ντεγιάνοφ από την Εισαγγελία Εφέσεων της Φιλιππούπολης. Όπως εξήγησε η επιχείρηση διάσωσης και ο καθαρισμός των συντριμμιών από το εργαστήριο καθυστέρησαν υπό τον φόβο μιας δεύτερης έκρηξης.

Ο περιφερειακός εισαγγελέας Ντίτσο Ατανάσοφ δήλωσε ότι η πιθανή αιτία είναι το ανθρώπινο λάθος. Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν αδιευκρίνιστα, ωστόσο σύμφωνα με τις εισαγγελικές δηλώσεις το δυστύχημα πιθανότατα οφείλεται σε παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας σχετικά με τον χειρισμό εκρηκτικών υλικών.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.