Διεθνή

Μασκ – Ζελένσκι: «Πόλεμος» στο Twitter – Τι συνέβη

Μασκ – Ζελένσκι: «Πόλεμος» στο Twitter – Τι συνέβη

Πηγή Φωτογραφίας: cnn

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος ζήτησε από τους χρήστες του Twitter να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι» επί συγκεκριμένης πρότασης

Οι “παρεμβάσεις” του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ στον πόλεμο στην Ουκρανία, προκάλεσαν έντονη αντίδραση τόσο από τον Ουκρανό πρόεδρο, όσο και από τον Λιθουανό ομολογό του.

Ο Έλον Μασκ κάλεσε τους χρήστες του Twitter να ταχθούν υπέρ ή κατά πρότασης που διατύπωσε για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να απαντά απαντώντας με δική του δημοσκόπηση.

«Ποιος Ίλον Μασκ σας αρέσει περισσότερο;» ήταν το ερώτημα που έθεσε ο Ζελένσκι, προσφέροντας δύο επιλογές: εκείνος που υποστηρίζει την Ουκρανία ή εκείνος που υποστηρίζει τη Ρωσία;

Ο Μασκ, πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες – την προσάρτηση των οποίων ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Ρωσία – με την προϋπόθεση παρατηρητές του ΟΗΕ να επιβλέψουν την διαδικασία.

«Η Ρωσία αποχωρεί αν αυτή είναι η βούληση του λαού», έγραψε ο Μασκ.

Ο επικεφαλής της Tesla πρότεινε η Κριμαία – την οποία η Μόσχα κατέλαβε και προσάρτησε το 2014 – να αναγνωριστεί ως τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να διασφαλιστεί η υδροδότηση της Κριμαίας και η Ουκρανία να τηρήσει ουδέτερη στάση. Ζήτησε από τους χρήστες του Twitter να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι» επί της συγκεκριμένης πρότασης.

«Αγαπητέ Ίλον Μασκ, όταν κάποιος επιχειρεί να κλέψει τους τροχούς του Tesla σας, δεν καθίσταται νόμιμος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ή των τροχών. Ακόμη κι αν ισχυρίζονται ότι εκείνα ψήφισαν υπέρ. Απλώς το αναφέρω», σχολίασε ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments