Κόσμος

Λουκασένκο: Ο πληθωρισμός “απαγορεύεται”

Λουκασένκο: Ο πληθωρισμός “απαγορεύεται”

Πηγή Φωτογραφίας: ledevoir

Ως απάντηση στον «υπερβολικό» πληθωρισμό που πλήττει την οικονομία της Λευκορωσίας, που αναμένεται στο 19% το 2022

Tην επιβολή απαγόρευσης στην αύξηση των τιμών καταναλωτή ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ως απάντηση στον «υπερβολικό» πληθωρισμό που πλήττει την οικονομία της χώρας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Από σήμερα απαγορεύεται οποιαδήποτε αύξηση των τιμών. Απαγορεύεται!», είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου με ατζέντα την οικονομία, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta. «Ξεκινά από σήμερα – όχι από αύριο, αλλά από σήμερα, ώστε να μην μπορούν να διογκωθούν οι τιμές κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Θεός φυλάξοι αν κάποιος αποφασίσει να αυξήσει τις τιμές ή να κάνει κάποια αναδρομική αναπροσαρμογή» τόνισε ο Λουκασένκο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συζητήθηκαν στο συμβούλιο των υπουργών ο ετήσιος πληθωρισμός θα ανέλθει στο 19% το 2022.

Κατά τη συνάντηση ο Λουκασένκο είπε ότι η χώρα πρέπει να τιθασεύσει τις γρήγορες αυξήσεις των τιμών και διέταξε την κεντρική τράπεζα να υποβάλει νέες προτάσεις για την τιθάσευση των πληθωριστικών πιέσεων.

Τέλος, σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξουν εξαιρέσεις από την απαγόρευση της αύξησης των τιμών σε κάποια εμπορεύματα και εξουσιοδότησε  τον υπουργό Αντιμονοπωλιακής Ρύθμισης και Εμπορίου, τους κυβερνήτες και τον δήμαρχο του Μινσκ να παίρνουν απόφαση σε ποια είδη μπορεί να αυξηθεί η τιμή. Χωρίς την άδειά τους, καμία τιμή δεν μπορεί να αυξηθεί πάνω από το σημερινό επίπεδο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments