Διεθνή

Times: Κανείς στην Πράγα δεν θέλει να κάτσει δίπλα στον “άξεστο” Ερντογάν

Times: Κανείς στην Πράγα δεν θέλει να κάτσει δίπλα στον “άξεστο” Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η παρουσία Ερντογάν στην Πράγα εξελίσσεται σε διπλωματικό «πονοκέφαλο»

Το κλίμα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Πράγας για τον Τούρκο πρόεδρο, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών, αποτύπωσαν οι Times.

Με τον τίτλο «Κανείς δεν θέλει να κάτσει δίπλα από τον Ερντογάν: Ο εφιάλτης των θέσεων της συνόδου», στην ηλεκτρονική εκδοσή τους, οι Times επικαλούμενοι ανώνυμη πηγή, υποστηρίζουν ότι κανείς από τους Ευρωπαίους ηγέτες δεν ήθελε να κάτσει δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο, λόγω της προκλητικής στάσης του και των απειλών του εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και λόγω του βέτο στης ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Άξεστος, αυταρχικός» ο Ερντογάν

Βοηθός ηγέτη χώρας της ΕΕ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, χαρακτήρισε τον Ερντογάν άξεστο και αυταρχικό ηγέτη και είπε ότι κανείς δεν ήθελε να κάτσει δίπλα του.

Σύμφωνα με τους «Times», «κανείς από τους ηγέτες δεν ήθελε να κάτσει δίπλα στον Ερντογάν, εξαιτίας της εμπρηστικής και προκλητικής συμπεριφοράς του το προηγούμενο διάστημα».

Κάνουν επίσης λόγο για διπλωματικό «πονοκέφαλο» εξαιτίας της παρουσίας του Ερντογάν, μετά τα επιθετικά του σχόλια κατά της Ελλάδας,(κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια) αλλά και εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments