Διεθνή

Κριμαία: Εκδίκηση ζητούν οι Ρώσοι – Νέα φονικά πλήγματα στη Ζαπορίζια

Κριμαία: Εκδίκηση ζητούν οι Ρώσοι – Νέα φονικά πλήγματα στη Ζαπορίζια

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε σε ανάλυσή του την Κυριακή ότι δύο από τις τέσσερις λωρίδες του οδοστρώματος της γέφυρας του Κερτς στην Κριμαία κατέρρευσαν σε πολλά σημεία

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε σε ανάλυσή του την Κυριακή ότι δύο από τις τέσσερις λωρίδες του οδοστρώματος της γέφυρας του Κερτς στην Κριμαία κατέρρευσαν σε πολλά σημεία, σε μήκος 250 μέτρων, κάνοντας λόγο για σημαντικό στρατιωτικό αντίκτυπο από την έκρηξη, και για περιστατικό που θα «αγγίξει» τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το υπουργείο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η έκταση της ζημιάς στη σιδηροδρομική διάβαση της γέφυρας δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά «οποιαδήποτε σοβαρή διαταραχή στη χωρητικότητά της θα έχει πολύ πιθανόν σημαντικό αντίκτυπο στην ήδη δύσκολη ικανότητα της Ρωσίας να διατηρήσει τις δυνάμεις της στη νότια Ουκρανία». «Η σιδηροδρομική διάβαση έπαιξε βασικό ρόλο στη μετακίνηση βαρέων στρατιωτικών οχημάτων στο νότιο μέτωπο (της Ουκρανίας) κατά τη διάρκεια της εισβολής» τονίζεται.

«Αυτό το περιστατικό πιθανότατα θα αγγίξει ιδιαίτερα τον πρόεδρο Πούτιν· ήρθε λίγες ώρες μετά τα 70ά του γενέθλια, ο ίδιος υποστήριξε προσωπικά και εγκαινίασε τη γέφυρα, και ανάδοχος κατασκευής της ήταν ο παιδικός του φίλος, ο Αρκάντι Ρότενμπεργκ» σημειώνει το Λονδίνο.

Επίθεση στη Ζαπορίζια

Χθες το βράδυ, δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε νέους βομβαρδισμούς στη Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο, η ρωσική πλευρά «χτύπησε με κυνικό τρόπο κτίρια με διαμερίσματα και μη στρατιωτικές υποδομές». Πολλοί μιλούν για αντίποινα, ενώ οι πληροφορίες από ουκρανικά μέσα κάνουν λόγο για τουλάχιστον 17 νεκρούς.

Ωστόσο, παρά τον εμφανή τρόπο με τον οποίο Ουκρανοί αξιωματούχοι πανηγύρισαν, δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη στη γέφυρα, που είναι η βασική αρτηρία για τις ρωσικές δυνάμεις που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Χερσώνας. Από την πλευρά του ο Ακσιόνοφ διαβεβαίωσε ότι υπάρχει αρκετό πετρέλαιο για ένα μήνα και τρόφιμα για πάνω από δύο μήνες. Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαιώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν πλήρη εφοδιασμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments