Ελλάδα

Κύθηρα: Στους 7 οι νεκροί μετανάστες

Κύθηρα: Στους 7 οι νεκροί μετανάστες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων από το ναυάγιο στα Κύθηρα

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων από το ναυάγιο στα Κύθηρα, καθώς ανασύρθηκε μια ακόμα σορός άνδρα μετανάστη από στελέχη της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του λιμενικού. Οι συγγενείς των αγνοούμενων κλήθηκαν στο λιμεναρχείο προκειμένου να αναγνωρίσουν τη σορό. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών μεταναστών του ναυαγίου ανέρχεται πλέον σε 7.

Οι έρευνες για τους υπόλοιπους αγνοούμενους συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι Κυθήρων. Στο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια, επέβαιναν σύμφωνα με τους διασωθέντες, συνολικά 95 άτομα. Ειδικότερα, έχουν διασωθεί 80 αλλοδαποί, 55 άνδρες, 7 γυναίκες, 17 αγόρια, 1 κορίτσι.

Μηταράκης μετά τα ναυάγια στο Αιγαίο: Η ΕΕ πρέπει να δράσει

Επείγουσα έκκληση στην Τουρκία να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτροπή όλων των παράτυπων αναχωρήσεων λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών, απευθύνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μηταράκης αναφέρει: «Επείγουσα έκκληση στην Τουρκία να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτροπή όλων των παράτυπων αναχωρήσεων λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών. Ήδη σήμερα πολλές ζωές χάθηκαν στο Αιγαίο, άνθρωποι πνίγονται σε μη αξιόπλοα σκάφη. Η ΕΕ πρέπει να δράσει», αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter.

Οικονόμου για Λέσβο και Κύθηρα: Η Τουρκία κάνει πλάτες στους διακινητές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξέφρασε τη θλίψη του για τα τραγικά γεγονότα στις θάλασσές μας που οδήγησαν σε θανάτους κι έβαλαν σε κίνδυνο πάρα πολλούς ανθρώπους. Όπως είπε «οι ελληνικές αρχές, το Λιμενικό, η Αστυνομία , ο Στρατός, το Ναυτικό, το Πυροσβεστικό Σώμα υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες διέσωσαν ανθρώπινες ζωές. Έσωζαν ανθρώπους που ρίχτηκαν από ασυνείδητους διακινητές στα μανιασμένα νερά του Αιγαίου, πάνω σε σκάφη που δεν πληρούν κανέναν κανόνα ασφαλείας. Τέτοια ανεύθυνη συμπεριφορά και ταυτόχρονα οι πλημμέλειες της Τουρκίας απ’ τα παράλια της οποίας ξεκίνησαν τα σκάφη αυτά οδηγούν δυστυχώς νομοτελειακά σε τραγωδίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments