Ειδήσεις

Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: Η Ισλαμική Δημοκρατία είναι ένα «ισχυρό δέντρο» που δεν μπορεί να ξεριζωθεί

Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: Η Ισλαμική Δημοκρατία είναι ένα «ισχυρό δέντρο» που δεν μπορεί να ξεριζωθεί

Πηγή Φωτογραφίας: NYT

Οι διαδηλώσεις από ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, μετά το θάνατο της 22χρονη, έχουν εξελιχθεί σε εκτεταμένες εκκλήσεις για την πτώση του Χαμενεΐ και «Θάνατος στην Ισλαμική Δημοκρατία»

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι κανείς δεν πρέπει να τολμήσει να σκεφτεί ότι μπορεί να ξεριζώσει την Ισλαμική Δημοκρατία, στην πιο σκληρή προειδοποίησή του προς τους διαδηλωτές από τότε που ο θάνατος του Mahsa Amini πυροδότησε εθνικές αναταραχές στην τέταρτη. εβδομάδα.

Οι διαδηλώσεις από ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, μετά το θάνατο της 22χρονη, έχουν εξελιχθεί σε εκτεταμένες εκκλήσεις για την πτώση του Χαμενεΐ και «Θάνατος στην Ισλαμική Δημοκρατία».

Οι διαδηλώσεις σηματοδοτούν μια από τις πιο τολμηρές προκλήσεις για την κληρική διακυβέρνηση από την επανάσταση του 1979, ακόμα κι αν οι αναταραχές δεν φαίνονται κοντά στην ανατροπή του συστήματος.

Ο Χαμενεΐ συνέκρινε την Ισλαμική Δημοκρατία με ένα ακλόνητο δέντρο. «Αυτό το δενδρύλλιο είναι ένα πανίσχυρο δέντρο τώρα και κανείς δεν πρέπει να τολμήσει να σκεφτεί ότι μπορεί να το ξεριζώσει», είπε σε δηλώσεις που προβλήθηκαν στην κρατική τηλεόραση.

Μερικές από τις πιο θανατηφόρες αναταραχές σημειώθηκαν σε περιοχές όπου ζουν εθνοτικές μειονότητες με μακροχρόνια παράπονα κατά του κράτους, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων στα βορειοδυτικά και των Μπαλούτσι στα νοτιοανατολικά.

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην καταστολή, συμπεριλαμβανομένων έφηβων κοριτσιών .

Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι τουλάχιστον 23 παιδιά έχουν πεθάνει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments