Διεθνή

Γερμανία: Ο Σολτς ζητά διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Γερμανία: Ο Σολτς ζητά διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πηγή Φωτογραφίας: aljazeera

Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Σολτς έχει καταστήσει την επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συμπεριλάβει τα Βαλκάνια και άλλα έθνη βασικό στοιχείο της εξωτερικής του πολιτικής

Σε περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ κάλεσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, μιλώντας σε συγκέντρωση ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών, υποστηρίζοντας πως με τον τρόπο αυτό θα ισχυροποιήσει την επιρροή της στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Σολτς έχει καταστήσει την επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συμπεριλάβει τα Βαλκάνια και άλλα έθνη βασικό στοιχείο της εξωτερικής του πολιτικής. Έχει γίνει πιο επείγον μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία έγινε υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ στις αρχές του καλοκαιριού.

«Μια ΕΕ με 27, 30, 36 κράτη, με τότε πάνω από 500 εκατομμύρια ελεύθερους και ίσους πολίτες, μπορεί να φέρει το βάρος της ακόμη πιο δυνατά στον κόσμο», είπε ο Σολτς στο συνέδριο.

Η ΕΕ έχει σήμερα 27 μέλη.

“Είμαι αφοσιωμένος στη διεύρυνση της ΕΕ. Το ότι η ΕΕ συνεχίζει να αναπτύσσεται προς τα ανατολικά είναι ένα κέρδος (win-win) για όλους μας”, είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments