Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Χαιρέτησε ξανά ναζιστικά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Χαιρέτησε ξανά ναζιστικά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ακόμη μία φορά, τρίτη από την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ο συνήγορος του καταδικασμένου Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, χαιρέτησε ναζιστικά

Ακόμη μία φορά, τρίτη από την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ο συνήγορος του καταδικασμένου Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, χαιρέτησε ναζιστικά στην δικαστική αίθουσα, δηλώνοντας υποστηρικτής του Ιωάννη Μεταξά. Ο δικηγόρος προέβη και πάλι στην ίδια πράξη κατά τη διάρκεια τοποθέτησης που έκανε λαμβάνοντας τον λόγο από τους δικαστές.

Και αν την προηγούμενη φορά το δικαστήριο δήλωσε πως δεν είδε την κίνηση του συνηγόρου, καθώς μόλις είχε δωθεί διακοπή και οι δικαστές ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν, αυτήν την φορά δεν υπήρξε κάποιος στην έδρα που να μην δει την προκλητική κίνηση του κ. Πλεύρη και να μην ακούσει την φρασεολογία που χρησιμοποίησε. «Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας» ανέφερε ο συνήγορος.

«Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους … της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είπε, επιδεικνύοντας και πάλι… τον τρόπο που χαιρετούν Μάλιστα, αυτή τη φορά ο συνήγορος υπεράσπισης του Ιωάννη Λαγού στα χέρια του βιβλίο του Ιωάννη Μεταξά, καθώς και το σήμα του κόμματος της 4ης Αυγούστου.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.