Αθλητισμός

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε… εστιάσει εδώ και καιρό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε… εστιάσει εδώ και καιρό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Πηγή Φωτογραφίας: Instagram - paok_fc

Ο Κοτάρσκι που είναι… καρμανιόλα και η μεταγραφή Μπότο. Γιατί ο Ολιβέιρα δεν είναι ο επιθετικός που θέλει αυτή τη στιγμή ο Δικέφαλος, πώς χτύπησε τον Μίτσελ ο Ρουμάνος και το… μάθημα του Ολυμπιακού από μία μέτρια ομάδα.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε… εστιάσει εδώ και καιρό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Για αυτόν ήταν ματς ορόσημο για την συνέχεια. Ο δικός του τελικός κι ας μιλάμε για … Οκτώβρη μήνα! Είχε ,λοιπόν, προετοιμαστεί και πνευματικά, ζούσε κι ανέπνεε για την συγκεκριμένη αναμέτρηση!

View this post on Instagram

A post shared by PAOK FC (@paok_fc)

>>> Ο Ρουμάνος κόουτς πίστευε πως αν έπαιρνε την νίκη σε αυτό το ματς ΚΑΙ ο ίδιος θα ισχυροποιούσε την θέση του απέναντι στους… εσωτερικούς “αμφισβητίες” του ΚΑΙ το νέο γκρουπ – ειδικά με τα αμφιλεγόμενα υλικά που του …έδωσε ο Μπότο – θα κέρδιζε χρόνο για να ωριμάσει/μεγαλώσει!!

>>> Ο Λουτσέσκου δεν το ονομάτιζε αλλά το φωτογράφιζε. Ήθελε ένα μεγάλο αποτέλεσμα για την ομάδα του και δη μακριά απο την Τούμπα που όπως φαίνεται αγχώνει/μπλοκάρει το νεανικό του γκρουπ. Έτσι είχε “σταμπάρει” σαν ιδανικό αντίπαλο εκτός έδρας τον Ολυμπιακό!!! Και δεν λάθεψε στο σημάδι του…

>>>> Ο “στρατηγός Ραζβάν” πίστευε ακράδαντα πως μπορούσε να κερδίσει στο “Καραϊσκάκης”! Κάτι που ελάχιστοι στην Τούμπα, έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση στον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα, πίστευαν. Οι περισσότεροι στο “ασπρόμαυρο” στρατόπεδο είχαν πνιγεί από την…εσωστρέφεια και έβλεπαν μόνο…αδιέξοδο (να έρχεται)! Εδώ ακόμη κι ατζέντηδες δειλά, δειλά άρχισαν να προτείνουν ή να μιλάνε (…εμπιστευτικά) για αντικαταστάτες του Λουτσέσκου! Μέχρι και τον Νταμίρ Κάναντι, όπως μου μεταφέρθηκε!!

>>> Αλεπού όμως, ο Ρουμάνος κόουτς ακόμη και με (κυριολεκτικά) την πλάτη στον τοίχο, σχεδίαζε να…αλώσει το “φρούριο” του Ολυμπιακού και στρατηγικά να “κτίσει” πάνω σε αυτό το “διπλό”. Δεν του έκανε η ισοπαλία, ήθελε την νίκη, την ζητούσε και την πήρε! Έτσι πλέον φουλάροντας από αυτοπεποίθηση/αυτοεκτίμηση το υπό εξέλιξη γκρουπ του με αυτό το1-2 , θα επιχειρήσει να γίνει το εφαλτήριο για ένα μικρό σερί μέχρι την μουντιαλική διακοπή του πρωταθλήματος. Και μετά θα έχει ένα σχεδόν δίμηνο για να … παίξει μπάλα ο ίδιος στον Οργανισμό και στην ομάδα του ΠΑΟΚ όπως αυτός νομίζει και θέλει, δηλαδή με την δική του λογική και κυρίαρχη άποψη!!

>> Όπως φάνηκε αυτή την πίστη νίκης ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να την περάσει και στους παίκτες του, χωρίς να τους πνίξει από το άγχος (αντιθέτως οι “ασπρόμαυροι” εμφανίστηκαν για μεγάλο διάστημα συγκεντρωμένοι, οργανωμένοι, χωρίς πίεση και φόβο).

>> Πως τα κατάφερε ο “στρατηγός” ; Σπεκουλάροντας πάνω στα δομικά προβλήματα του Ολυμπιακού, στις παθογένειες που εμφανίζονται στους Πρωταθλητές από το ξεκίνημα της σεζόν και εκμεταλλευόμενος το αντικειμενικό ντεσαβανταζ που έχουν οι “ερυθρόλευκοι”, ο τι παίζουν δυο ματς την εβδομάδα και ο προπονητής τους αναγκαστικά πρέπει να κάνει διαχείριση. Μόνο που με τέτοια συχνότητα και με τέτοιο… πολυπληθές ρόστερ, κάπου είναι φυσιολογικό ο Μίτσελ (και λόγω της προσωπικότητάς του) να οδηγείται σε λάθη (ακόμη και κραχτά) στην διαχείρισή του!

Συνέβη και χθες και αποδείχθηκε βούτυρο στο ψωμί του “στρατηγού Ραζβάν”…

>>> Το ποδόσφαιρο έχει αρχές και κανόνες. Όταν , λοιπόν, καταπατάς τις αρχές αυτές και δεν σέβεσαι αυτούς τους κανόνες, το ποδόσφαιρο θα σε τιμωρεί. Ξανά και ξανά αν χρειαστεί!! Κι ας κάνεις… 30 μεταγραφές κι ας φέρεις μισή ντουζίνα “γκαλάκτικος”(τρόπος του λέγειν) κι ας αλλάξεις όχι τρεις αλλά τέσσερις και πέντε προπονητές….

>>> Συνέβη για μια ακόμη φορά στο “Καραϊσκάκης” την φετινή σεζόν, με μεγάλο θύμα ξανά τον Ολυμπιακό και θριαμβευτή (αυτή την φορά) την ομάδα του Λουτσέσκου που κατέβασε στην αρχική ενδεκάδα της πέντε (5) παίκτες U22 σε θέσεις κλειδιά (τερματοφύλακας, μπακ δεξι & αριστερό, στόπερ, αμυντικό χαφ) κι ενώ έκανε μόνο αναγκαστικές αλλαγές!

>>> Κόντρα , λοιπόν, στον φετινό γηπεδούχο Ολυμπιακό θριάμβευσε χθες ΞΑΝΑ η ομάδα του προπονητή. Όπως είναι δηλαδή ο ΠΑΟΚ και όπως ακριβώς είχε συμβεί στο ίδιο γήπεδο και με την Μακάμπι Χάιφα και με τον Κάραμπαχ!! Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ο τρίτος μετά τους Μπαράκ Μπαχάρ και Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ που έδωσαν τέτοιο μάθημα στον Ολυμπιακό και την διοίκησή του!

View this post on Instagram

A post shared by PAOK FC (@paok_fc)

>>> Ναι, αυτός ο ΠΑΟΚ, ο φετινός ΠΑΟΚ, ο χθεσινός ΠΑΟΚ είναι μια ΜΕΤΡΙΑ ομάδα! Μια ομάδα χαμηλοτάβανη ποιοτικά, αρκετά άπειρη και χωρίς πλέον παίκτες – προσωπικότητες που θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς ή με ατομικές δυνατότητες που θα κάνουν την διαφορά. Εξ ου και τα συχνά σκαμπανεβάσματά της…

>> Για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ δεν έχει έναν … Χάμες Ροντριγκες! Έναν one man play, ένα “10άρι” top/top class, έναν ηγέτη έστω κι αν αντέχει για 60 λεπτά. Για την ακρίβεια ο ΠΑΟΚ δεν έχει για “10” ούτε κάν Μπιέλ (χθες ήταν εκτός αποστολής απο τον Μίτσελ) ή Φορτούνη ( δεν έχει ακόμη συμμετοχή σε έναν Ολυμπιακό που σε 3 μήνες χρησιμοποίησε 40 παίκτες αλλά όχι τον κορυφαίο Έλληνα δημιουργικό μέσο)!!!

>>> Είμαι βέβαιος πως ο “δικέφαλος” με ένα 10άρι αντίστοιχης κλάσης θα ήταν άλλη ομάδα. Βέβαια ο Ολυμπιακός έχει τρία κορυφαία (για Ελλάδα) “10άρια” και βαθμολογικά είναι κάτω από τον ΠΑΟΚ. Γιατί πολύ απλά δεν είναι γκρουπ. Από την άλλη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου (που χρησιμοποιεί αναγκαστικά στο “10” τον Ντάγκλας Αγκούστο) αν είχε στην διάθεσή του έστω έναν απο τους Χάμες – Μπιέλ – Φορτούνη, θα παρέθετε δείπνο κάθε Πέμπτη στις… “Επτά Θάλασσες”, στην Θεσσαλονίκη!!!!!

>>> Μη ομάδα ο Ολυμπιακός του Μίτσελ! Μέτρια ομάδα, με συγκεκριμένες δυνατότητες ακόμη (στο εν λόγω τάιμινγκ) ο ΠΑΟΚ, αλλά ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ. Κανονική και δουλεμένη από τον Ραζβάν Λουτσέσκου! Και είναι ομάδα του προπονητή. Φάνηκε αυτό όπως μπήκε στον αγώνα και προηγήθηκε αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο όπως επέστρεψε από τα αποδυτήρια , μετά την νοητική νουθεσία/το ψυχολογικό μπουστάρισμα του κόουτς, για να ξανά πάρει ο ΠΑΟΚ κεφάλι στο σκορ και να απειλήσει ακόμη και για 1-3 (στην φάση του πέναλτι που πήρε πίσω ο Τρειμάνις).

View this post on Instagram

A post shared by PAOK FC (@paok_fc)

>>> Δεν ήταν τυχαίο πως ο ΠΑΟΚ είχε τα ίδια ξεκινήματα και στα δυο ημίχρονα. Πιέζοντας στο “ερυθρόλευκο” build up απο την πρώτη πάσα, βρίσκοντας γρήγορα δυο γκολ (το πρώτο με δόση τύχης/αυτογκόλ, το δεύτερο υπέροχο σε δημιουργία και εκτέλεση) αλλά και την διαφορά μετά το δεύτερο το μυαλό των παικτών του Λουτσέσκου δεν πειράχτηκε όπως στο πρώτο ημίχρονο. Ίσως γιατί δεν πιέστηκαν τόσο πολύ από τους “ερυθρόλευκους” , όπως είχε συμβεί στο πρώτο ημίχρονο μετά το 0-1. Ίσως πάλι γιατί έλειψε ο Χάμες, ίσως και επειδή ατύχησε με τις αλλαγές του ο Ισπανός προπονητής φτάνοντας να παίζει με 3 σέντερ φορ και με έναν ουσιαστικά μέσο (του βγήκε αυτή η “αλχημεία” στο “Γεντί Κουλέ αλλά δεν θα είναι κάθε Κυριακή του… Αγίου Μίτσελ)…

>>> Για να μην το κουράζω, στο “Καραϊσκάκης” έπαιξαν: ΜΗ γκρουπ vs Γκρουπ, Mη δουλεμένοι vs δουλεμένων, Μίτσελ vs Λουτσέσκου και το ντέρμπι ήρθε 1-2 (“διπλό”)! Και δεν αποτέλεσε έκπληξη!!

>>> Ο Ολιβέϊρα μπορεί μετά το σφύριγμα να ήταν ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που έτρεξε/έσπευσε στον Λουτσέσκου για να τον αγκαλιάσει/πανηγυρίσει μαζί του αλλά στον αγωνιστικό χώρο ο Πορτογάλος σέντερ φορ έκανε πολύ λίγα πράγματα. Αυτή την εποχή (τουλάχιστον) ο “δικέφαλος” δεν έχει στραικερ σημείο αναφοράς, ο Ολιβέιρα είναι τελείως εκτός φόρμας…

>>> O Kοτάρσκι έχει ταλέντο και προσόντα αλλά είναι σκέτη καρμανιόλα για την άμυνά του στις εξόδους που επιχειρεί. Ούτε στο παιχνίδι με τα πόδια είναι κάτι το ιδιαίτερο. Νομίζω πως ο … ατζαμής Κοτάρσκι θα στοιχίσει κι άλλους βαθμούς στον φετινό ΠΑΟΚ μέχρι να ωριμάσει/βελτιώσει τις αδυναμίες του. Στο διάστημα της μεγάλης πίεσης του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, ο 22χρονος Κροάτης ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την αναστάτωση στα μετόπισθεν, για το 1-1 αλλά και για το 2-1 αν γινόταν (ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ που δεν είχε άλλο χρόνο εκεί)!

>>> Μια κανονική μεταγραφή έκανε ο Μπότο αυτό το καλοκαίρι κι αυτή την καθυστέρησε παζαρέυοντας για 200 με 300 χιλιάρικα (ενώ με άλλους παίκτες δεν ήταν το ίδιο σφικτός) αλλά αυτή κάνει την διαφορά σε αυτόν τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments