Διεθνή

Ζελένκσι: Μόνο η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη

Ζελένκσι: Μόνο η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Polskie Radio

Απάντηση στους ισχυρισμούς του Ρώσου υπουργού Άμυνας για πιθανή χρήση "βρόμικης βόμβας" από την Ουκρανία

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή ότι μόνο η Ρωσία είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη.

Ο Ζελένσκι επέκρινε τους ισχυρισμούς του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου κατά τις επικοινωνίες που είχε την Κυριακή με δυτικούς ομολόγους του, ότι η Ουκρανία μπορεί να ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει μια «βρώμικη βόμβα» στην τρέχουσα σύγκρουση — ένα συμβατικό όπλο με πυρηνικά υλικά.

«Αν κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε αυτό το μέρος της Ευρώπης — μπορεί να είναι μόνο μία πηγή — και αυτή η πηγή είναι αυτή που διέταξε τον σύντροφο Σόιγκου να τηλεφωνήσει εδώ ή εκεί», είπε ο Ζελένσκι στο βραδινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

 Είπε ότι το «τηλεφωνικό καρουζέλ» του Σόιγκου ξεκαθάρισε τα πράγματα: «…Όλοι καταλαβαίνουν πολύ καλά. Καταλαβαίνουν ποια είναι η πηγή όλων των βρώμικων πραγμάτων που μπορεί κανείς να φανταστεί σε αυτόν τον πόλεμο».

Νωρίτερα τους ισχυρισμούς Σόιγκου έσπευσε να διαψεύσει κι ο Ουκρανός υπυοργός Εξωτερικών λέγοντας: “Τα ρωσικά ψέματα για την Ουκρανία, που φέρεται ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια «βρώμικη βόμβα» είναι τόσο παράλογα όσο και επικίνδυνα“.

Πρώτον, η Ουκρανία είναι ένα αφοσιωμένο μέλος της NPT: δεν έχουμε ούτε «βρώμικες βόμβες», ούτε σχεδιάζουμε να αποκτήσουμε καμία. Δεύτερον, οι Ρώσοι συχνά κατηγορούν τους άλλους για αυτό που σχεδιάζουν οι ίδιοι” κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments