Διεθνή

Τουρκία: Δώδεκα χρόνια κάθειρξη για κατασκοπεία στον Έλληνα πολίτη Αμπάρα

Τουρκία: Δώδεκα χρόνια κάθειρξη για κατασκοπεία στον Έλληνα πολίτη Αμπάρα
Ο Αμπάρα είχε συλληφθεί τον Μάιο στην Τουρκία και επί 38 ημέρες αγνοείτο, με τουρκικές πηγές να αναφέρουν πως είναι κατηγορούμενος για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας

Σε συνολική ποινή κάθειρξη 12 έτη και τρεις μήνες, καταδικάστηκε από τουρκικό δικαστήριο, ο Έλληνας πολίτης με καταγωγή από τη Συρία, Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, καθώς κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία σε βάρος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Open,ο 67χρονος Έλληνας πολίτης, αρνείται τις κατηγορίες, ενώ οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις περί κατασκοπείας.

Ο Αμπάρα είχε συλληφθεί τον Μάιο στην Τουρκία και επί 38 ημέρες αγνοείτο, με τουρκικές πηγές να αναφέρουν πως είναι κατηγορούμενος για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας. Από την πλευρά της η Αθήνα είχε κάνει λόγο για ένα «χοντροκομμένο fake news».

O 67χρονος επιχειρηματίας ζει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νότια προάστια της Αττικής. Όπως τονίζουν οι συγγενείς του, ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα συνεργάζεται με λατομείο στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια επέκτεινε τις δραστηριότητές του, εισάγοντας χαλιά από την Τουρκία.

Τον Μάιο ταξίδεψε με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες στη γειτονική χώρα προκειμένου να επισκεφθεί έκθεση χαλιών και να συνάψει εμπορικές συμφωνίες. Εκεί τους επιτέθηκε μία ομάδα ενόπλων με πολιτικά ρούχα και στη συνέχεια τον συνέλαβαν. Από τότε, η οικογένειά του είχε χάσει τα ίχνη του και μετά από ένα θρίλερ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ανακοινώθηκε ότι συνελήφθη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments