Διεθνή

Πελόζι: Διάρρηξη μυστήριο στην έπαυλή της – Τραυμάτισαν με σφυρί τον σύζυγό της

Πελόζι: Διάρρηξη μυστήριο στην έπαυλή της – Τραυμάτισαν με σφυρί τον σύζυγό της

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η πρόεδρος των Δημοκρατικών, η οποία είναι η δεύτερη στη σειρά διαδοχής της προεδρίας των ΗΠΑ, δεν βρισκόταν στην κατοικία της, την ώρα της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ

Ο σύζυγος της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, Πολ Πελόζι, δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια διάρρηξης στο σπίτι του ζευγαριού στο Σαν Φρανσίσκο νωρίς την Παρασκευή και ένας ύποπτος συνελήφθη, δήλωσαν οι αρχές.

Ο 82χρονος Πολ Πελόζι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως, ανακοίνωσε το γραφείο της Pelosi.

Η πρόεδρος των Δημοκρατικών, η οποία είναι η δεύτερη στη σειρά διαδοχής της προεδρίας των ΗΠΑ, βρισκόταν στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου είπε ότι τα κίνητρα της επίθεσης βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση.

Το CNN, επικαλούμενο μια πηγή, ανέφερε ότι ο δράστης φώναξε “Πού είναι η Νάνσυ;” πριν την επίθεση. Το Associated Press ανέφερε ότι ο δράστης που κρατούσε σφυρί στόχευσε συγκεκριμένα το σπίτι των Πελόζι.

Δεν ήταν σαφές πώς ο εισβολέας μπήκε στο τριώροφο αρχοντικό στην εύπορη γειτονιά Pacific Heights. Οι αεροφωτογραφίες έδειξαν σπασμένα τζάμια σε μια πόρτα στο πίσω μέρος του σπιτιού. Οι δρόμοι γύρω από την κατοικία έκλεισαν το πρωί της Παρασκευής.

Η επίθεση σημειώθηκε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, στις οποίες διακυβεύεται ο έλεγχος της Βουλής και της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Ο Πολ Πελόζι νοσηλεύεται με μώλωπες  και άλλα τραύματα αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια ​​στο κεφάλι και το σώμα από έναν δράστη που κρατούσε σφυρί, ανέφερε το Associated Press.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στην Πελόζι το πρωί της Παρασκευής για να εκφράσει την υποστήριξή του, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, είπε επίσης ότι επικοινώνησε με την Πελόζι, ενώ ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ δήλωσε ότι ήταν «τρομοκρατημένος και αηδιασμένος» από την επίθεση.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου, υπεύθυνη για την προστασία του Κογκρέσου, δήλωσε ότι συνεργάζεται με το FBI και την αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο για την έρευνα.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης προειδοποίησε την Πέμπτη ότι οι εξτρεμιστές ενδέχεται να στοχοποιήσουν πολιτικούς ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments