Διεθνή

Τζέρι Λι Λιούις: Πέθανε ο θρύλος του rock n’ roll

Τζέρι Λι Λιούις: Πέθανε ο θρύλος του rock n’ roll

Πηγή Φωτογραφίας: revistacientouno

Έχει καταταγεί 24ος στη λίστα των 100 Σπουδαιότερων Καλλιτεχνών Όλων των Εποχών από το περιοδικό Rolling Stone

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της ροκ εντ ρολ μουσικής Τζέρι Λι Λιούις, με την ανακοίνωση του θανάτου του να γίνεται από εκπρόσωπό του.

Ο Λιούις απεβίωσε στο σπίτι του στην κομητεία Ντεσότο του Μισισιπή, με τη σύζυγό του, Τζούντιθ, στο πλευρό του, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Τζέρι Λι Λιούις γεννήθηκε στο Φεριντέι της Λουιζιάνα, μία φτωχή κωμόπολη. Μεγάλωσε σε συνθήκες ανέχειας, ενώ από μικρή ηλικία άρχισε να παίζει πιάνο. Οι γονείς του έβαλαν σε υποθήκη τη φάρμα τους προκειμένου να του αγοράσουν ένα πιάνο.

Ο Λιούις άρχισε από το 1949, σε ηλικία 14 ετών να κάνει δημόσιες παραστάσεις, παίζοντας πιάνο. Το 1956 ο Λιούις έκανε τις πρώτες ηχογραφήσεις του στην εταιρεία Sun Records στο Μέμφις του Τενεσί.

Το τραγούδι του “Crazy Arms” πούλησε 300.000 αντίτυπα, ενώ το 1957 η επιτυχία του “Whole Lotta Shakin’ Goin’ On” έκανε τον Λιούις παγκοσμίως γνωστό, καθιερώνοντας τον στη ροκ εντ ρολ σκηνή εκείνης της εποχής. Ακολούθησαν οι επίσης μεγάλες επιτυχίες “Great Balls of Fire”, “Breathless” και “High School Confidential”. Συμμετείχε επίσης από το 1956 στο διάσημο “Million Dollar Quartet”, μαζί με τους Έλβις Πρίσλεϊ, Τζόνι Κας και Καρλ Πέρκινς.

Ο Λιούις έχει κερδίσει πολλά βραβεία στη ροκ και κάντρι μουσική. Έχει καταταγεί 24ος στη λίστα των 100 Σπουδαιότερων Καλλιτεχνών Όλων των Εποχών από το περιοδικό Rolling Stone.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments