Διεθνή

Süddeutsche Zeitung: Ενότητα Σολτς – Μητσοτάκη στην Αθήνα

Süddeutsche Zeitung: Ενότητα Σολτς – Μητσοτάκη στην Αθήνα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η σύντομη παραμονή στην Αθήνα, αμέσως μετά τη στάση στον Εμμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, αποτελεί επίσης μια ανάσα για τον Σολτς.

Σε περιόδους όπου μαίνεται ένας ρωσικός επιθετικός πόλεμος εναντίον μιας ευρωπαϊκής δημοκρατίας, μια βόλτα στην Ακρόπολη έχει επίσης νόημα. Η σύντομη παραμονή στην Αθήνα, αμέσως μετά τη στάση στον Εμμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, αποτελεί επίσης μια ανάσα για τον Σολτς. Η σχέση με την Ελλάδα, τουλάχιστον σε γενικές γραμμές, δεν είναι καθόλου περίπλοκη. Ο Σολτς έχει καλή φήμη στη χώρα. Του πιστώνεται ότι δεν θέλησε ποτέ να πετάξει την Ελλάδα έξω από το ευρώ και ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας άνοιξε τον δρόμο για το Ταμείο Ανάκαμψης από την πανδημία.

Φυσικά, ο Σολτς δεν μπορεί να περιμένει απόλυτη αρμονία ούτε στην Αθήνα. Η γερμανικό πακέτο ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ύψους 200 δις ευρώ εξαιτίας των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου, προκάλεσε ανησυχίες στην Ελλάδα, όπως και σε πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, ότι οι Γερμανοί σκέφτονται κυρίως τον εαυτό τους όταν αντιμετωπίζουν κρίσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments