Διεθνή

Τραγωδία στην Ινδία: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση γέφυρας

Τραγωδία στην Ινδία: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση γέφυρας

Πηγή Φωτογραφίας: bbc

Οι δραματικές προσπάθειες των ανθρώπων που προσπαθούσαν να σωθούν μετά την κατάρρευση της γέφυρας

 Στους 68 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από την κατάρρευση πεζογέφυρας πάνω από έναν ποταμό στην πολιτεία Γκουτζαράτ της δυτικής Ινδίας κατέρρευσε την Κυριακή, βυθίζοντας εκατοντάδες ανθρώπους στο νερό, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι αρχές δήλωσαν ότι περισσότεροι από 400 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα και γύρω από την κρεμαστή γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μάτσου στην πόλη Μόρμπι τη στιγμή της κατάρρευσης το απόγευμα της Κυριακής.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν δεκάδες ανθρώπους να προσκολλώνται στα καλώδια και στα συντρίμμια της γέφυρας που κατέρρευσε, καθώς οι ομάδες έκτακτης ανάγκης προσπαθούσαν να τους σώσουν.

Κάποιοι σκαρφάλωσαν στη σπασμένη κατασκευή για να προσπαθήσουν να φτάσουν στις όχθες του ποταμού, ενώ άλλοι κολύμπησαν για να σωθούν.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης, ανέφεραν άλλοι αξιωματούχοι.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας Χαρς Σανγκάβι είπε ότι περισσότεροι από 150 άνθρωποι βρίσκονταν στη στενή καλωδιωτή γέφυρα, ένα τουριστικό αξιοθέατο που προσελκύει πολλούς θεατές κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, όταν γιορτάζονται το Diwali και το Chhath Puja.

Η ιστορική γέφυρα μήκους 230 μέτρων χτίστηκε επί βρετανικής κυριαρχίας τον 19ο αιώνα. Ήταν κλειστή για ανακαίνιση επί έξι μήνες και άνοιξε ξανά για το κοινό την περασμένη εβδομάδα.

Ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος βρίσκεται στην πολιτεία του Γκουτζαράτ για τριήμερη επίσκεψη, είπε ότι έδωσε εντολή στον επικεφαλής της πολιτείας να κινητοποιήσει επειγόντως ομάδες για την επιχείρηση διάσωσης.

Πενήντα στελέχη του ναυτικού και 30 στελέχη της πολεμικής αεροπορίας κλήθηκαν να βοηθήσουν μαζί με μια εθνική ομάδα διαχείρισης καταστροφών για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση. Ορίστηκε πενταμελής ομάδα για τη διεξαγωγή έρευνας για την καταστροφή.

Η πόλη Μόρμπι είναι ένα από τα μεγαλύτερα συνεργεία παραγωγής κεραμικών στον κόσμο και αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 80% της κεραμικής παραγωγής της Ινδίας.

Το περιστατικό έρχεται ενόψει των εκλογών στο Γκουτζαράτ, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν μέχρι το τέλος του έτους με την τρέχουσα θητεία του κυβερνώντος κόμματος του Μόντι να λήγει τον Φεβρουάριο του 2023.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments