Διεθνή

Μπέρμποκ: Η ΕΕ εξετάζει τον χαρακτηρισμό “τρομοκράτες” για τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν

Μπέρμποκ: Η ΕΕ εξετάζει τον χαρακτηρισμό “τρομοκράτες” για τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν

Πηγή Φωτογραφίας: slobodenpecat

Τα σχόλιά της έρχονται αφότου ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης έστειλε "τελεσίγραφο" στους διαδηλωτές ότι το Σάββατο θα είναι η τελευταία μέρα που θα βγουν στους δρόμους

 Η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζουν εάν θα χαρακτηρίσουν τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν ως τρομοκρατική οργάνωση, δήλωσε την Κυριακή η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

«Έκανα σαφές την περασμένη εβδομάδα ότι θα ξεκινήσουμε ένα άλλο πακέτο κυρώσεων, ότι θα εξετάσουμε πώς μπορούμε επίσης να κατατάξουμε τους Φρουρούς της Επανάστασης ως τρομοκρατική οργάνωση», δήλωσε η Μπέρμποκ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ARD την Κυριακή.

Τα σχόλιά της έρχονται αφότου ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε τους διαδηλωτές ότι το Σάββατο θα είναι η τελευταία μέρα που θα βγουν στους δρόμους, σε ένδειξη ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ενδέχεται να εντείνουν την ήδη σκληρή καταστολή των εκτεταμένων ταραχών.

Η Γερμανία την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι αυστηροποιεί τους περιορισμούς εισόδου στο Ιράν πέρα ​​από το ήδη ανακοινωθέν πακέτο κυρώσεων της ΕΕ.

Η Μπέρμποκ είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος διαπραγματεύσεις για την πυρηνική συμφωνία μεταξύ του Ιράν και της Δύσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments