Διεθνή

Ενδιάμεσες εκλογές 2022: Ο Μπάιντεν ψήφισε πρόωρα και υποσχέθηκε προεκλογικές περιοδείες

Ενδιάμεσες εκλογές 2022: Ο Μπάιντεν ψήφισε πρόωρα και υποσχέθηκε προεκλογικές περιοδείες

Πηγή Φωτογραφίας: bssnews

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Δημοκρατικοί μπορεί να χάσουν τον έλεγχο και των δύο βουλών του Κογκρέσου, με τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων για τον υψηλό πληθωρισμό να χαλάει τη δυναμική των Δημοκρατικών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ψήφισε πρόωρα στις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου το Σάββατο, μαζί με την εγγονή του Νάταλι, που ψηφίζει για πρώτη φορά, και είπε ότι θα επισκεφθεί περισσότερες πολιτείες τις επόμενες ημέρες για να βοηθήσουν τους Δημοκρατικούς να αγωνιστούν για κάθε δυνατή ψήφο.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Δημοκρατικοί μπορεί να χάσουν τον έλεγχο και των δύο βουλών του Κογκρέσου, με τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων για τον υψηλό πληθωρισμό να χαλάει τη δυναμική που οι Δημοκρατικοί ήλπιζαν να κερδίσουν από μια σκληρή μάχη με τους Ρεπουμπλικάνους για τα δικαιώματα των αμβλώσεων.

«Αισθάνομαι καλά», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους αφού ψήφισε και μίλησε για λίγο με μια ηλικιωμένη γυναίκα σε αναπηρικό καροτσάκι. Είπε ότι είχε ήδη πάει σε 36 εκλογικές περιφέρειες και θα πραγματοποιήσει άλλη μια επίσκεψη στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, την επόμενη εβδομάδα.

Είπε ότι είχαν προγραμματιστεί επισκέψεις στο Νέο Μεξικό και την Καλιφόρνια, καθώς και στο Μέριλαντ – και το βασικό μήνυμά του θα ήταν ότι οι ψηφοφόροι αντιμετώπισαν μια θεμελιώδη επιλογή που θα μπορούσε να αλλάξει βαθιά τις επόμενες δεκαετίες.

“Θα αφιερώσω τον υπόλοιπο χρόνο για να υποστηρίξω ότι αυτό δεν είναι δημοψήφισμα. Είναι μια επιλογή, μια θεμελιώδης επιλογή”, είπε ο Μπάιντεν. «Είναι μια επιλογή ανάμεσα σε δύο πολύ διαφορετικά οράματα για τη χώρα».

«Η δημοκρατία είναι κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά, στις κάλπες φέτος», είπε ο Μπάιντεν στους υποστηρικτές του σε έρανο ενός εκατομμυρίου δολαρίων των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια την Παρασκευή, όπου καταδίκασε επίσης όσους επέμειναν να διαδίδουν ψέματα ότι οι προεδρικές εκλογές του 2020 έκλεψαν.

Ο Μπάιντεν επανέλαβε την ανησυχία του για τη βάναυση επίθεση στον σύζυγο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, καταδικάζοντας τη βία από όπου κι αν προέρχεται.

Οι ειδικοί λένε ότι η προσέλευση των ψηφοφόρων -συνήθως πολύ χαμηλότερη στις ενδιάμεσες εκλογές από ό,τι στις προεδρικές εκλογές- θα είναι κρίσιμος παράγοντας στις κρίσιμες πολιτείες και οι Δημοκρατικοί προτρέπουν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν νωρίς.

Συνολικά 19.495.342 πρόωρες ψηφοφορίες έγιναν σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με το US Elections Project .

Περίπου 8,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι που έκλεισαν τα 18 από τις προηγούμενες γενικές εκλογές του 2020 έχουν δικαίωμα ψήφου στις φετινές εκλογές, σύμφωνα με το μη κομματικό Κέντρο Πληροφοριών και Έρευνας για την Εκμάθηση των Πολιτών και τη Δέσμευση του Πανεπιστημίου Tufts.

Το κέντρο εκτιμά ότι το 50% των νέων ηλικίας 18-29 ετών ψήφισαν στις προεδρικές εκλογές του 2020, ένα άλμα 11% από το 2016, αλλά η συμμετοχή τείνει να μειώνεται σε μη προεδρικές εκλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments