Nέα της αγοράς

Γερμανία: Συνδικαλιστές απεργούν στη βιομηχανία μετάλλων

Γερμανία: Συνδικαλιστές απεργούν στη βιομηχανία μετάλλων

Πηγή Φωτογραφίας: Lokalkompass- News in Germany

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή Γενς Μίτζε, σχεδόν 150 εργαζόμενοι συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο Hagen, στο εργοτάξιο της Thyssenkrupp Hohenlimburg.

Το γερμανικό συνδικάτο μετάλλου (IG Metall) ξεκίνησε τις πρώτες προειδοποιητικές απεργίες στις γερμανικές βιομηχανίες μετάλλου και μετάλλου και ηλεκτρικών ειδών. Αμέσως μετά τα μεσάνυχτα, οι εργαζόμενοι σε επιλεγμένες βιομηχανικές επιχειρήσεις σταμάτησαν την εργασία τους, όπως ανέφεραν συνδικαλιστές επί τόπου.

Μόνο στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, έξι εταιρείες επρόκειτο να απεργήσουν για λίγες ώρες η καθεμία σήμερα. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία επεξεργασίας μετάλλων apt Extrusions σταμάτησαν εντελώς την εργασία τους στις 00:01, όπως δήλωσε η Κάτι Κέλερ, γραμματέας του συνδικάτου IG Metall Cologne-Leverkusen. Στο κάλεσμα για προειδοποιητική απεργία ανταποκρίθηκαν 60 με 70 συνάδελφοι, μεταξύ των οποίων και 15 με 20 μέλη της IG Metall Jugend, της οργάνωσης νεολαίας του συνδικάτου. Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή Γενς Μίτζε, σχεδόν 150 εργαζόμενοι συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο Hagen, στο εργοτάξιο της Thyssenkrupp Hohenlimburg.

100 με 110 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πύλη 3 του εργοστασίου της Miele στο Bielefeld στις 00:01.

Προγραμματίστηκαν περαιτέρω δράσεις στο Μόναχο και στην Thyssenkrupp Rasselstein στο Andernach στη Ρηνανία. Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, οι εργασίες θα ανασταλούν προσωρινά στον προμηθευτή αυτοκινήτων Kolbenschmidt στο Neckarsulm.

Στις περιφερειακές διαπραγματεύσεις που είχαν διεξαχθεί μέχρι στιγμής, οι εργοδότες είχαν προσφέρει εφάπαξ πληρωμές 3.000 ευρώ για έκαστο εργαζόμενο και, επιπλέον, μια απροσδιόριστη αύξηση των μισθολογικών κλιμακίων για περίοδο 30 μηνών. Η εφάπαξ πληρωμή θα καταβληθεί απευθείας στους εργαζομένους χωρίς φόρους και εισφορές.

Το συνδικάτο, από την άλλη πλευρά, απαιτεί μόνιμη αύξηση των μισθών κατά 8% για τα 3,9 εκατομμύρια εργαζόμενους σε διάστημα δώδεκα μηνών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments