Πολιτική

Μητσοτάκης: Έμφαση στους αναποφάσιστους

Μητσοτάκης: Έμφαση στους αναποφάσιστους

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Το πρωθυπουργικό σχέδιο για να επιτευχθεί ο στόχος του 33%.

Ο ποσοτικός προσδιορισμός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη του πήχη που θέτει η ΝΔ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου δεν ήταν τυχαίος. «Το μέτρο σύγκρισης είναι οι προηγούμενες ευρωεκλογές για μένα», σημείωσε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, ορίζοντας ουσιαστικά ως στόχο του κόμματός του κατ’ ελάχιστον το 33,12% το οποίο έλαβε στις ευρωκάλπες του 2019.

Το συγκεκριμένο βήμα του κ. Μιτουτάκη, σε σχέση με τις προηγούμενες δηλώσεις του, έγινε για δύο λόγους.

Πρώτον, διότι όλες οι ενδείξεις από κρυφές και δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ ανακάμπτει από την πτώση των τελευταίων μηνών, έχει εδραιωθεί σταθερά πάνω από το ψυχολογικό όριο του 30% και βρίσκεται σε ανοδική πορεία λόγω της αύξησης της συσπείρωσης της κοινωνικής βάσης.

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πριν από πέντε χρόνια είχε ποσοστό 23,75%, φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί στη δεύτερη θέση.

‘Θέλουν να μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση. Αυτά τα κόμματα της αντιπολίτευσης ευθυγραμμίζονται απέναντι στη Νέα Δημοκρατία με μία ατζέντα: πώς να υπονομεύσουν τη Νέα Δημοκρατία και πώς να υπονομεύσουν την εξουσία του Μητσοτάκη”, σημειώνει η Πειραιώς.

Η κυβέρνηση είδε με ικανοποίηση δύο δημοσκοπήσεις (της Marc και της GPO) να δημοσιεύονται το Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει άνετο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του ως ο ηγέτης που μπορεί να εμπιστευτεί η κοινή γνώμη για την διακυβέρνηση της χώρας, καθώς επίσης και σε επίπεδο δημοτικότητας. Τα ευρήματα δικαιολογούν την ανάληψη του ελέγχου της προεκλογικής εκστρατείας από τον Πρωθυπουργό και την επένδυση στο προσωπικό του πολιτικό κεφάλαιο.

Από την άλλη, παραμένει ψηλά το ποσοστό των αναποφάσιστων που φαίνονται να φτάνουν το διψήφιο ποσοστό και ενάμιση μήνα πριν από τις κάλπες ακόμα δηλώνουν να μην έχουν ξεκαθαρίσει την στάση τους. «Ο ουσιαστικός κίνδυνος είναι η αδιαφορία, η αίσθηση ότι αυτές οι ευρωεκλογές δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία», ανέφερε ο πρωθυπουργός, μιλώντας την Παρασκευή σε πολίτες στη Δροσιά και προτρέπει τους υπουργούς, τους βουλευτές και τα υπόλοιπα γαλάζια στελέχη να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, διεκδικώντας και την τελευταία ψήφο.

Όπως αναγνωρίζει το κυβερνών κόμμα, το πού θα καταλήξουν αυτοί οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι είναι κρίσιμο μέγεθος για το τελικό αποτέλεσμα. Πιστεύουν ότι η οικονομία και η καθημερινή ζωή είναι τα κύρια κίνητρα για να προσέλθουν στις κάλπες και εκεί προσπαθούν να εστιάσουν τις στρατηγικές τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ακρίβεια, αλλά αυτό δείχνει σημάδια βελτίωσης. Γι’ αυτό, στην κυβέρνηση επιμένουν να δείχνουν τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εργάνη,  σύμφωνα με τα οποία ο περασμένος Μάρτιος ήταν ο καλύτερος Μάρτιος στην αγορά εργασίας των τελευταίων 23 ετών, με τη δημιουργία 63.689 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments