Lifestyle

Οι 5 καλύτερες ταινίες που πρέπει να δεις για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Οι 5 καλύτερες ταινίες που πρέπει να δεις για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: IMDb

Αιματηρές εισβολές, ιστορίες προδοσίας, απίστευτα ρομάντζα και αποκρυπτογραφήσεις είναι μόνο μερικά από τα topics

Δυστυχώς ή ευτυχώς, σε αυτή τη λίστα δεν περιλαμβάνονται cult διαμάντια της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής όπως το Κοντσέρτο για πολυβόλα ή το ΟΧΙ με τον Κώστα Πρέκα σε όλο του το μεγαλείο.

Μαύρη Λίστα (Black book, 2006)

Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες ολλανδικές ταινίες του Paul Verhoeven, με την ιστορία να εξελίσσεται στην Ολλανδία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και περιγράφει την πορεία της όμορφης Εβραίας καλλιτέχνιδας Rachel Stein (Carice van Houten), στην προσπάθειά της να φύγει εκτός χώρας μαζί με την οικογένειά της. Κατά τη διάρκεια, πέφτουν σε ενέδρα Γερμανών, είναι η μόνη που σώζεται και μετά γίνεται κατάσκοπος.

Εχθρός προ των πυλών (Enemy at the Gates, 2001)

Jude Law και Ed Harris μπαίνουν στο πετσί των ρόλων τους σαν Vassili Zaitsev και Major König και χαρίζουν μια από τις επικότερες one on one κινηματογραφικές μονομαχίες, σαν ελεύθεροι σκοπευτές του ρωσικού και γερμανικού στρατοπέδου αντίστοιχα, στα χαλάσματα του Stalingrad.

Γράμματα από το Ίβο Τζίμα (Letters from Iwo Jima, 2006)

Η ταινία -που πάει ντουέτο με το Flags of our Fathers (Οι σημαίες των προγόνων μας)- αναφέρεται στη γνωστή αιματηρή μάχη στο ιαπωνικό νησί Ιβο Τζίμα στο τέλος σχεδόν του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1945), ανάμεσα στους Ιάπωνες και τους Αμερικανούς. Ο Clint Eastwood καταγράφει με τον φακό του την απέλπιδα προσπάθεια των Ιαπώνων στρατιωτών να κρατήσουν το νησί, μετά την απόβαση χιλιάδων Αμερικανών πεζοναυτών.

Και οι 12 ήταν καθάρματα (The Dirty Dozen, 1967)

Ένας συνταγματάρχης διαλέγει δώδεκα βαρυποινίτες ή μελλοθάνατους για να τους χρησιμοποιήσει στην επίθεση ενάντια στην ανώτατη γερμανική διοίκηση. Όποιος από αυτούς τα κατάφερνε και δεν έχανε και τη ζωή του, θα έπαιρνε χάρη. Ο Lee Marvin θέτει λοιπόν υπό τις οδηγίες του απροσάρμοστα παλιόπαιδα όπως ο Charles Bronson, ο John Cassavetes, ο Telly Savalas και ο νεαρός τότε Donald Sutherland.

Η αυτοκρατορία του ήλιου (Empire of the Sun, 1987)

Ένα νεαρό αγόρι από την Αγγλία (ο Christian Bale στα ξεκινήματα της καριέρας του) προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα γιαπωνέζικο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ακόμη ένα μάθημα κινηματογράφου από τον Steven Spielberg.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments