Διεθνή

Κίνα: Υψηλό εξαμήνου στα κρούσματα, ενώ εμμένει στη στρατηγική μηδενικού covid

Κίνα: Υψηλό εξαμήνου στα κρούσματα, ενώ εμμένει στη στρατηγική μηδενικού covid

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ενώ οι αριθμοί των κρουσμάτων είναι εξαιρετικά χαμηλοί σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα, η Κίνα έχει "κολλήσει" σε μια προσέγγιση μηδενικού COVID σχεδόν τρία χρόνια μετά την πανδημία

Η Κίνα ανέφερε την Κυριακή τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες, μια ημέρα αφότου οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τηρούν αυστηρούς περιορισμούς για τον κορωνοϊό , απογοητεύοντας πιθανώς τις πρόσφατες ελπίδες των επενδυτών για χαλάρωση.

Η Κίνα κατέγραψε 4.420 νέες τοπικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις COVID-19 το Σάββατο, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, οι περισσότερες από τις 6 Μαΐου και συγκρίθηκαν από 3.659 νέα τοπικά κρούσματα την προηγούμενη ημέρα.

Ενώ οι αριθμοί των κρουσμάτων είναι εξαιρετικά χαμηλοί σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα, η Κίνα έχει “κολλήσει” σε μια προσέγγιση μηδενικού COVID σχεδόν τρία χρόνια μετά την πανδημία που περιλαμβάνει lockdown, καραντίνες, συχνές δοκιμές και δραστική μείωση των εισερχόμενων ταξιδιών.

Σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για την προσέγγιση «δυναμικής εκκαθάρισης» των κρουσμάτων COVID μόλις εμφανιστούν.

Τα μέτρα κατά του COVID-19 της Κίνας είναι «απόλυτα σωστά, καθώς και τα πιο οικονομικά και αποτελεσματικά», δήλωσε ο αξιωματούχος του ελέγχου ασθενειών Χου Σιάνγκ. «Πρέπει να τηρούμε την αρχή της προτεραιότητας των ανθρώπων και των ζωών και την ευρύτερη στρατηγική αποτροπής των εισαγωγών από το εξωτερικό και των εσωτερικών ανάκαμψης».

Οι κινεζικές μετοχές εκτινάχθηκαν στα ύψη την περασμένη εβδομάδα μετά τις φήμες για πιθανή χαλάρωση των περιορισμών για τον COVID, και τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ορισμένες αλλαγές στην πολιτική ενδέχεται να έρθουν σύντομα.

Ωστόσο, πολλοί αναλυτές είπαν ότι δεν αναμένουν να ξεκινήσει σημαντική χαλάρωση παρά μόνο μετά την ετήσια κοινοβουλευτική συνεδρίαση της Κίνας τον Μάρτιο.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs είπαν ότι η ανακοίνωση του Σαββάτου έδειξε ότι “η κυβέρνηση πρέπει ακόμα να διατηρήσει την πολιτική της για μηδενικό COVID έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι προετοιμασίες. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικούς μήνες, κατά την άποψή μας”, έγραψαν, λέγοντας ότι η “βασική” προσδοκία τους ήταν για ένα νέο άνοιγμα το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments