Οδηγός

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι και γιατί δεν το δικαιούνται

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι και γιατί δεν το δικαιούνται

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Αν και οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης υπολογίζεται πως ανέρχονται σε 1,3 εκατομμύρια, ωστόσο, υπάρχουν κατηγορίες φορολογουμένων που δεν είναι επιλέξιμοι για το επίδομα.

Αν και οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης υπολογίζεται πως ανέρχονται σε 1,3 εκατομμύρια, ωστόσο, υπάρχουν κατηγορίες φορολογουμένων που δεν είναι επιλέξιμοι για το επίδομα.

Ποιοι δεν δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης

  • α) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως εξαρτώμενα μέλη.
  • β) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.
  • γ) Τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν περισσότερα των δύο Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα ή ποσοστά συνιδιοκτησίας, επί Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, τα οποία (ποσοστά) αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δύο αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των ευρισκόμενων σε εθελούσια ακινησία. Δεν συνυπολογίζονται Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα ευρισκόμενα σε αναγκαστική ακινησία, η οποία αναφέρεται σε περιπτώσεις καταστροφής ή κλοπής.
  • δ) Τα φυσικά πρόσωπα για την επαγγελματική τους στέγη.
  • ε) Τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα ή νομικές οντότητες.
  • στ) Οι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής, οι οποίοι υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος στην Ελλάδα, καθώς και ο/η σύζυγος αυτών ή το μέρος συμφώνου συμβίωσης με αυτούς.

Για τον προσδιορισμό των παραπάνω εξαιρέσεων του επιδόματος θέρμανσης χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2021, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί κατά τη δημοσίευση της παρούσας και άλλες πηγές.

Οι κρίσιμες βαθμοημέρες

Επίσης, στους «ριγμένους» του επιδόματος θέρμανσης είναι και όσοι μένουν σε περιοχές με χαμηλό αριθμό βαθμοημερών. Αφού, για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης χρησιμοποιούνται τα δεδομένα των δήμων και οικισμών της χώρας, βάσει του υπολογισμού των βαθμοημερών, οι οποίες αποτελούν δείκτη για τη δριμύτητα κλίματος μιας περιοχής και χρησιμοποιούνται στον υπολογισμό των φορτίων θέρμανσης ενός κτιρίου και της απαιτούμενης κατανάλωσης ενέργειας για τη θέρμανσή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments