Διεθνή

Πούτιν: 50.000 Ρώσοι επίστρατοι πολεμούν ήδη στην Ουκρανία

Πούτιν: 50.000 Ρώσοι επίστρατοι πολεμούν ήδη στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τον Σεπτέμβριο, ο Πούτιν ανακοίνωσε μια προσπάθεια «μερικής επιστράτευσης» για να καλέσει εκατοντάδες χιλιάδες νέους μαχητές για τον πόλεμο, αφού η Ουκρανία ανακατέλαβε μεγάλες εκτάσεις εδάφους σε μια αντεπίθεση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι 50.000 Ρώσοι στρατιώτες που κλήθηκαν στο πλαίσιο της μερικής επιστράτευσης του πολεμούν τώρα σε μονάδες μάχης στην Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Πούτιν είπε ότι 80.000 βρίσκονταν «στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» – τον όρο που χρησιμοποιεί η Ρωσία για τον πόλεμό της στην Ουκρανία – και οι υπόλοιποι από τους σχεδόν 320.000 στρατευμένους βρίσκονταν σε στρατόπεδα εκπαίδευσης στη Ρωσία.

“Τώρα έχουμε 50.000 στις μάχιμες μονάδες τους. Οι υπόλοιποι δεν συμμετέχουν ακόμη στις μάχες”, δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το Interfax, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην περιοχή Τβερ, έξω από τη Μόσχα.

Τον Σεπτέμβριο, ο Πούτιν ανακοίνωσε μια προσπάθεια «μερικής επιστράτευσης» για να καλέσει εκατοντάδες χιλιάδες νέους μαχητές για τον πόλεμο, αφού η Ουκρανία ανακατέλαβε μεγάλες εκτάσεις εδάφους σε μια αντεπίθεση. Η κίνηση προκάλεσε την έξοδο εκατοντάδων χιλιάδων Ρώσων και προκάλεσε αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πούτιν είπε ότι συνολικά είχαν κληθεί 318.000.

Η Ρωσία τερμάτισε τη μερική επιστρατευση στα τέλη Οκτωβρίου, με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου να λέει στις 28 Οκτωβρίου ότι περίπου 41.000 Ρώσοι μαχητές είχαν ήδη ενταχθεί στις μάχιμες μονάδες τους, που πολεμούν στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments