Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ο Κ. Καραμανλής εγκαινίασε νέο κλειστό γυμναστήριο στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Θεσσαλονίκη: Ο Κ. Καραμανλής εγκαινίασε νέο κλειστό γυμναστήριο στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ένα έργο που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2021 και ολοκληρώθηκε σε διάστημα λίγο περισσότερο από ένα χρόνο

Εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή το νέο κλειστό σχολικό γυμναστήριο στο πιο μεγάλο σχολικό συγκρότημα του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, εκεί όπου συστεγάζονται το 2ο Λύκειο, το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο, καθώς και το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο (ΕΠΑΛ).

Ένα έργο που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2021 και ολοκληρώθηκε σε διάστημα λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, όπως τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, προαναγγέλλοντας και την παράδοση ενός ακόμη έργου που επίσης υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2021 και είναι το κλειστό σχολικό γυμναστήριο στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται το 7ο Δημοτικό, το 3ο Γυμνάσιο και το Εσπερινό Γυμνάσιο.

Απαρίθμησε επίσης τα υπόλοιπα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα στην κατασκευή της νέας πεζογέφυρας πριν τον Νέο Επιβατικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Η υλοποίηση του έργου αυτού θα ξεκινήσει από τον ΟΣΕ το προσεχές διάστημα.

Αλλά και στην ανέγερση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για το 5ο Δημοτικό Σχολείο, ένα από τα 17 νέα σχολικά συγκροτήματα που υλοποιούνται μέσω ΣΔΙΤ στην Κεντρική Μακεδονία. Καθώς και στην αναβάθμιση των εξωτερικών χώρων στο 6ο Δημοτικό, όπως και στην ανέγερση διδακτηρίου στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Λύκειο.

«Επικρατεί συχνά ως αντίληψη ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ασχολείται μόνο με τα πολύ μεγάλα έργα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι στο σχέδιο που έχουμε εκπονήσει και υλοποιούμε εδώ και τρία χρόνια, συμπεριλαμβάνονται και εκατοντάδες μικρότερα έργα, αλλά πολύ σημαντικά έργα που δίνουν λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε ο κ. Καραμανλής,

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι τα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή αποτελούν ουσιαστικά έναν σημαντικό κρίκο του σχεδίου που υλοποιεί μεθοδικά και με αποφασιστικότητα η Κυβέρνηση, ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει πραγματικά το κέντρο των Βαλκανίων.

«Με την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης, που στόχος μας είναι να το παραδώσουμε τέλος του 2023. Με τις επεκτάσεις προς τα εδώ, προς τα δυτικά, που πλέον δεν αποτελούν μία υπόσχεση, αλλά γίνονται με σοβαρότητα και συστηματικότητα, αφού ωριμάζουμε όλες τις μελέτες. Με την υπερσύγχρονη εναέρια Περιφερειακή Οδό, το flyover. Με την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση του 6ου προβλήτα.

Όλα αυτά τα έργα μαζί με την αναβάθμιση του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου βάζουν τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο», επισήμανε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Αυτό που θέλω να πω, με απόλυτη ειλικρίνεια, είναι ότι το ενδιαφέρον μας για τη Θεσσαλονίκη δεν είναι ευκαιριακό. Είναι πραγματικό και γνήσιο. Δεν είναι μεγάλα λόγια. Είναι τα έργα που όλοι βλέπουμε να υλοποιούνται.

Παρών στην εκδήλωση και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στον οποίο ο κ Καραμανλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά, σχετικά με τα όσα συνέβησαν στην Τουρκία όταν του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα. Ο κ.Καρμανλής εξήρε τον κ.Τζοτζικώστα για την ψυχραιμία, το σθένος και τη σοβαρότητα, που επέδειξε, κάτι που – όπως χαρακτηριστικά είπε-  πολλές φορές λείπει από την πολιτική ζωή του τόπου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments