Διεθνή

Βρετανία – Κυρώσεις: “Πάγωσε” περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών αξίας 20,5 δισ. δολαρίων

Βρετανία – Κυρώσεις: “Πάγωσε” περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών αξίας 20,5 δισ. δολαρίων

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS

Η Ρωσία ξεπέρασε τη Λιβύη και το Ιράν και έγινε το έθνος με τις περισσότερες κυρώσεις από τη Βρετανία, ανέφερε στην ετήσια έκθεσή του το Γραφείο Εφαρμογής Οικονομικών Κυρώσεων (OFSI) του υπουργείου Οικονομικών

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει παγώσει περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 18 δισεκατομμυρίων λιρών (20,5 δισεκατομμύρια δολάρια) που κατείχαν Ρώσοι ολιγάρχες, άλλα άτομα και επιχειρήσεις που επιβλήθηκαν κυρώσεις λόγω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία ξεπέρασε τη Λιβύη και το Ιράν και έγινε το έθνος με τις περισσότερες κυρώσεις από τη Βρετανία, ανέφερε στην ετήσια έκθεσή του το Γραφείο Εφαρμογής Οικονομικών Κυρώσεων (OFSI) του υπουργείου Οικονομικών.

Τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ήταν 6 δισεκατομμύρια λίρες περισσότερα από το ποσό που αναφέρθηκε σε όλα τα άλλα βρετανικά καθεστώτα κυρώσεων.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς και ο επιχειρηματίας Μιχαήλ Φρίντμαν είναι μεταξύ εκείνων που επιβλήθηκαν φέτος κυρώσεις, μαζί με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, την οικογένειά του και τους στρατιωτικούς διοικητές.

Τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία είναι ένας συνδυασμός συμμετοχών σε εταιρείες και μετρητών που διατηρούνται σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Δεν περιλαμβάνει φυσικά περιουσιακά στοιχεία, όπως ακίνητα ή περιουσιακά στοιχεία.

Η κυβέρνηση έχει επιβάλει κυρώσεις στο 95% των ρωσικών εξαγωγών στη Βρετανία και όλες οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου θα σταματήσουν μέχρι το τέλος του 2022.

«Επιβάλαμε τις πιο αυστηρές κυρώσεις ποτέ στη Ρωσία και ακρωτηριάζει την πολεμική της μηχανή», δήλωσε ο Άντριου Γκρίφιθ, κατώτερος υπουργός του υπουργείου Οικονομικών σε δήλωσή του.

«Το μήνυμά μας είναι σαφές: δεν θα επιτρέψουμε στον Πούτιν να πετύχει σε αυτόν τον βίαιο πόλεμο».

Η Βρετανία έχει επιβάλει μέχρι στιγμής κυρώσεις σε περισσότερα από 1.200 άτομα, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματιών υψηλού προφίλ και διακεκριμένων πολιτικών και σε περισσότερες από 120 οντότητες στη Ρωσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments