Διεθνή

Maxar – Δορυφορικές εικόνες: Μεγάλες “σκόπιμες” ζημιές στο φράγμα Νόβα Κάκχοβκα

Maxar – Δορυφορικές εικόνες: Μεγάλες “σκόπιμες” ζημιές στο φράγμα Νόβα Κάκχοβκα

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΑΧΑΡ

"Δορυφορικές εικόνες σήμερα το πρωί... αποκαλύπτουν σημαντικές νέες ζημιές σε αρκετές γέφυρες και το φράγμα Nova Kakhovka μετά τη ρωσική υποχώρηση από τη Χερσώνα πέρα ​​από τον ποταμό Ντνίπρο", δήλωσε η η αμερικανική εταιρεία δορυφορικών εικόνων

Σημαντικές νέες ζημιές στο μεγάλο φράγμα Nova Kakhovka στη νότια Ουκρανία είναι ορατές μετά την απόσυρση της Ρωσίας από την κοντινή πόλη Kherson, ανακοίνωσε την Παρασκευή η αμερικανική εταιρεία δορυφορικών εικόνων Maxar.

Η Maxar είπε ότι οι εικόνες που τραβήχτηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι αρκετές γέφυρες που διασχίζουν τον ποταμό Ντνίπρο είχαν επίσης υποστεί ζημιές. Τα ουκρανικά στρατεύματα έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από τους κατοίκους στο κέντρο της Χερσώνας, αφού η Ρωσία εγκατέλειψε την πόλη.

“Δορυφορικές εικόνες σήμερα το πρωί… αποκαλύπτουν σημαντικές νέες ζημιές σε αρκετές γέφυρες και το φράγμα Nova Kakhovka μετά τη ρωσική υποχώρηση από τη Χερσώνα πέρα ​​από τον ποταμό Ντνίπρο”, δήλωσε η Maxar.

Ανέφερε ότι τμήματα της βόρειας έκτασης του φράγματος και των πυλών του φράγματος είχαν «καταστραφεί σκόπιμα». Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι βομβαρδίζει το φράγμα.

Και οι δύο πλευρές κατηγόρησαν επανειλημμένα την καθεμία ότι σχεδίαζε να ανατινάξει το φράγμα χρησιμοποιώντας εκρηκτικά, τα οποία θα πλημμύριζαν μεγάλο μέρος της περιοχής και πιθανότατα θα προκαλούσαν μεγάλες καταστροφές στην περιοχή.

Ήταν η μόνη περιφερειακή πρωτεύουσα που είχε καταλάβει η Ρωσία από τότε που οι δυνάμεις της εισέβαλαν στη γειτονική Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments