Διεθνή

Βρετανία – Γαλλία: Κοντά σε σύμφωνο μετανάστευσης για τη Μάγχη

Βρετανία – Γαλλία: Κοντά σε σύμφωνο μετανάστευσης για τη Μάγχη

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Η συμφωνία θα αυξήσει σημαντικά τους 200 Γάλλους αξιωματικούς και εθελοντές που επιχειρούν στις παραλίες της Μάγχης και η Γαλλία θα επιδιώξει να αποτραπεί η αναχώρηση ενός «πολύ μεγαλύτερου» ποσοστού μεταναστών

Βρετανία και Γαλλία πρόκειται να καταλήξουν σε μια συμφωνία πιθανότατα τη Δευτέρα για να εντείνουν τις κοινές προσπάθειές τους να εμποδίσουν τους παράνομους μετανάστες να κάνουν επικίνδυνες διελεύσεις από τη Μάγχη, ανέφερε το Σάββατο βρετανική εφημερίδα.

Η συμφωνία θα αυξήσει σημαντικά τους 200 Γάλλους αξιωματικούς και εθελοντές που επιχειρούν στις παραλίες της Μάγχης και η Γαλλία θα επιδιώξει να αποτραπεί η αναχώρηση ενός «πολύ μεγαλύτερου» ποσοστού μεταναστών, ανέφερε η εφημερίδα Telegraph.

Η Γαλλία θα συμφωνήσει σε ένα κοινό κέντρο ελέγχου όπου θα σταθμεύουν Βρετανοί αξιωματούχοι μετανάστευσης, ανέφερε.

Την Παρασκευή, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι και η Γαλλίδα ομόλογός του Κάθριν Κολόνα εξέδωσαν δήλωση στην οποία τόνισαν την «επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης όλων των μορφών παράνομης μετανάστευσης». Βρετανοί αξιωματούχοι είπαν ότι η συμφωνία είναι κοντά.

Βρετανοί και γαλλικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις αναφορές το Σάββατο.

Η εφημερίδα Express ανέφερε ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα θα περιλαμβάνει περισσότερα βρετανικά drones για τον εντοπισμό μεταναστών που κρύβονται σε αμμόλοφους προτού επιχειρήσουν τις επικίνδυνες διελεύσεις συχνά με σαθρές λέμβους.

Μέχρι στιγμής φέτος, περίπου 40.000 άνθρωποι έχουν διασχίσει τη Μάγχη με μικρά σκάφη, από 28.526 πέρυσι, ασκώντας πίεση στον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας Rishi Sunak να βρει έναν τρόπο να επιβραδύνει τη ροή.

Οι σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας έχουν βελτιωθεί από τότε που ο Σουνάκ ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο μήνα, μετά την επιδείνωση των πρώην πρωθυπουργών Μπόρις Τζόνσον και Λιζ Τρους που αμφισβήτησαν αν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ήταν φίλος ή εχθρός κατά την εκστρατεία της για πρωθυπουργό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments