Διεθνή

Ενδιάμεσες εκλογές: Οι Δημοκρατικοί σφραγίζουν τον έλεγχο της Γερουσίας με νίκη στη Νεβάδα

Ενδιάμεσες εκλογές: Οι Δημοκρατικοί σφραγίζουν τον έλεγχο της Γερουσίας  με νίκη στη Νεβάδα
Η Κορτέζ Μάστο νίκησε οριακά τον Ρεπουμπλικανό αμφισβητία Άνταμ Λάξαλτ, πρώην γενικό εισαγγελέα της πολιτείας που στηρίχθηκε  από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ

 Οι Δημοκρατικοί θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας των ΗΠΑ μετά την επανεκλογή της Γερουσιαστή Κάθριν Κορτέζ Μάστο στη Νεβάδα, σύμφωνα με την Edison Research το Σάββατο, δίνοντας μια σημαντική νίκη στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι παρέμειναν κοντά στο να κερδίσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς οι αξιωματούχοι συνέχισαν την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης στις ΗΠΑ.

Η Κορτέζ Μάστο νίκησε οριακά τον Ρεπουμπλικανό αμφισβητία Άνταμ Λάξαλτ, πρώην γενικό εισαγγελέα της πολιτείας που στηρίχθηκε  από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Με τη νίκη του Μάστο μετά την επανεκλογή του Δημοκρατικού Γερουσιαστή Μαρκ Κέλι στις εκλογές στην Αριζόνα αργά την Παρασκευή, οι Δημοκρατικοί θα ελέγχουν τουλάχιστον 50 έδρες στη Γερουσία, με την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις να μπορεί να διακόψει τους δεσμούς στην 100μελή αίθουσα.

«Η Αμερική έδειξε ότι πιστεύουμε στη δημοκρατία μας, ότι οι ρίζες της δημοκρατίας είναι βαθιές και ισχυρές», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Δημοκρατικός Τσακ Σούμερ,.

Η Γερουσία μοιράζεται επί του παρόντος με 50-50 μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών. Η νεοεκλεγείσα Γερουσία θα ορκιστεί στις 3 Ιανουαρίου.

Ο συνεχής έλεγχος της Γερουσίας σημαίνει ότι οι Δημοκρατικοί θα μπορούν ακόμα να εγκρίνουν τους υποψηφίους του Μπάιντεν, όπως ομοσπονδιακούς δικαστές. Εάν ανοίξει μια κενή θέση τα επόμενα δύο χρόνια, αυτό θα σήμαινε τυχόν διορισμένους στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Εάν ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Raphael Warnock κερδίσει τον δεύτερο γύρο των εκλογών της 6ης Δεκεμβρίου στη Τζόρτζια έναντι του Ρεπουμπλικανού αμφισβητία Herschel Walker, αυτό θα διεύρυνε την πλειοψηφία των Δημοκρατικών σε 51-49. Αυτό θα έδινε στους Δημοκρατικούς ένα επιπλέον πλεονέκτημα στην ψήφιση των λίγων νομοσχεδίων που μπορούν να προχωρήσουν με απλή πλειοψηφία ψήφων, αντί των 60 που απαιτούνται για το μεγαλύτερο μέρος της νομοθεσίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments