Πολιτική

Βορίδης για παρακολουθήσεις: Όποιος έχει στοιχεία οφείλει να τα καταθέσει

Βορίδης για παρακολουθήσεις: Όποιος έχει στοιχεία οφείλει να τα καταθέσει

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Για σκανδαλολογία, συκοφαντία και λάσπη κατηγόρησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης την αξιωματική αντιπολίτευση

Για σκανδαλολογία, συκοφαντία και λάσπη κατηγόρησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης την αξιωματική αντιπολίτευση, σχολιάζοντας τη στάση της στο θέμα των παρακολουθήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με τις υποκλοπές και τις αναφορές για παρακολουθήσεις υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως «αναδεικνύονται τέσσερα στοιχεία: ότι γίνονται παρακολουθήσεις, ότι παρακολουθούνται συγκεκριμένα πρόσωπα, ότι οι παρακολουθήσεις γίνονται με το Predator και ότι για όλα αυτά φταίει ο Μητσοτάκης. Για τα πρώτα τρία κανείς δεν μπορεί να ξέρει, εκτός από εκείνον που έχει τα στοιχεία και ισχυρίζεται όσα ισχυρίζεται. Όποιος άλλος, δεν μπορεί να ξέρει εάν έχουν όντως γίνει».

Δήλωσε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει από τις πιο φθηνές τιμές λιανικής ρεύματος στην Ευρώπη. Σημείωσε δε ότι οι λογαριασμοί είναι αισθητά μειωμένοι. Ο κ. Σκρέκας επανέλαβε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της επιδότησης προέρχεται από την φορολόγηση των υπερκερδών των προμηθευτών ενέργειας, ενώ σε ένα μικρότερο ποσοστό συμμετέχει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Επεσήμανε επίσης ότι η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας αναγνωρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυβερνά υποδειγματικά τη χωρά, αντιμετωπίζοντας τις παγκόσμιες προκλήσεις που έχουν εμφανιστεί και στην Ελλάδα.

Ανέφερε μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει προνοήσει να υπάρχει ένα τέλος ενός λεπτού ανά κιλοβατώρα – τη στιγμή που επιδοτείται από 30 έως 70 λεπτά η μεγαβατώρα-, το οποίο προωθείται στο ταμείο ενεργειακής μετάβασης για να δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός αντιστάθμισης κίνδυνου.

Υπενθύμισε επίσης ότι έχει νομοθετηθεί ένα επιπλέον τέλος 10 ευρώ ανά μεγαβατώρα φυσικού αεριού για την ηλεκτροπαραγωγή για να δημιουργηθεί δεύτερη δεξαμενή αντιστάθμισης κίνδυνου.

Ανέφερε ότι έχει σταλεί επιστολή στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, και την επίτροπο Ενέργειας να μπει ένα τέλος το οποίο θα συγκεντρώνεται κεντρικά στην Ευρώπη για να υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για να στηριχθούν ευάλωτα νοικοκυριά σε κρίσεις, όπως αυτή που βιώνουμε τώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments