Ελλάδα

Επιστροφή στην Ελλάδα για την 26χρονη που τραυματίστηκε στην Τουρκία – Ήθελαν να πληρώσει και τα νοσήλια

Επιστροφή στην Ελλάδα για την 26χρονη που τραυματίστηκε στην Τουρκία – Ήθελαν να πληρώσει και τα νοσήλια

Πηγή Φωτογραφίας: SABAH

Όπως καταγγέλλει ο πατέρας της 26χρονης, οι Τούρκοι υπεύθυνοι στο νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρθηκε μετά τον τραυματισμό της, τον ενημέρωσαν ότι η κόρη του θα χρεωθεί τη νοσηλεία και την επέμβαση

Εσπευσμένα στην Ελλάδα επιστρέφει σήμερα η 26χρονη τουρίστρια που τραυματίστηκε στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από το τρομοκρατικό χτύπημα που έπληξε την πλατεία Ταξίμ.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο GRTimes, ο δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Λύτρας, η μητέρα της παραμένει σε κατάσταση σοκ, ενώ μετά την επιστροφή της, η 26χρονη θα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

«Πράγματι η οικογένεια επικοινώνησε μαζί μου και ζήτησε τη βοήθειά μου, ώστε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το όλο θέμα, γιατί η κοπέλα είναι θύμα τρομοκρατικής επίθεσης.

Αυτή τη στιγμή, εκείνο που προέχει φυσικά είναι η υγεία του κοριτσιού και το να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, θα ξεκινήσει το πρωί από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό τη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομείο της οποίας και θα νοσηλευτεί. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι έχει ένα τραύμα στο πόδι, το οποίο είναι αρκετά σοβαρό» υπογράμμισε ο κ. Λύτρας.

«Οι Τούρκοι ήθελαν να χρεώσουν τη νοσηλεία»

Εν τω μεταξύ, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η καταγγελία του πατέρα της 26χρονης, ο οποίος ανέφερε ότι οι Τούρκοι υπεύθυνοι στο νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρθηκε μετά τον τραυματισμό της στο πόδι από θραύσμα, τον ενημέρωσαν ότι η κόρη του θα χρεωθεί τη νοσηλεία και την επέμβαση.

«Μιλήσαμε με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και μας είπε πως θα επιστρέψει το παιδί οποιαδήποτε στιγμή θελήσει στην Ελλάδα, αλλά αυτό καθυστερεί γιατί πρέπει να της αφαιρεθεί το τραύμα από το πόδι της. Μου είπαν ότι θα της κάνουν επισκληρίδιο για να της κάνουν την επέμβαση, που θα την χρεωθεί, όπως θα χρεωθεί (ενν: το θύμα της επίθεσης) και την επέμβαση και την νοσηλεία στο νοσοκομείο. Τους είπα ότι είναι απαράδεκτο ξένος υπήκοος, που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, να μην δέχεται την ιατρική φροντίδα που πρέπει» είπε ο πατέρας της 26χρονης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά την κατάσταση της κόρης του είπε ότι «το κορίτσι είναι σε αρκετά κακή κατάσταση. Είναι σοκαρισμένο και αυτό με το τραύμα που έχει και το τραύμα που είναι στο πόδι της».

Μιλώντας για τις στιγμές που ακολούθησαν μετά την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη ο πατέρας της Ελληνίδας τραυματία είπε ότι «πήγε αμέσως το μυαλό μου στο παιδί, αλλά έλεγαν τις πρώτες ώρες πως δεν υπήρχε Έλληνας μεταξύ των τραυματιών.

Προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε, αλλά το τηλέφωνο ήταν κλειστό και μας έζωσαν τα φίδια. Χθες το πρωί δεχθήκαμε κλήση από ένα τηλέφωνο με απόρρητο αριθμό και ακούσαμε το παιδί να κλαίει και να ουρλιάζει και να λέει πως είναι στο νοσοκομείο. Το τηλέφωνο ήταν ανθρώπου από το προξενείο, τους ευχαριστώ πολύ και αυτούς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments