Ελλάδα

«Κιβωτός του Κόσμου»: Σε εξέλιξη η έρευνα της ΕΛΑΣ [vid]

«Κιβωτός του Κόσμου»: Σε εξέλιξη η έρευνα της ΕΛΑΣ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση καταγγελιών σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου», κατόπιν εντολής του εισαγγελέα. Αφορμή για την έρευνα -που σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά εκτείνεται σε έξι δομές της Κιβωτού– αποτελέσε η υποβολή σχετικών καταγγελιών στον Συνήγορο του Πολίτη. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έως τώρα έχει καταθέσει ένας 19χρονος σήμερα άντρας, ο οποίος υποστηρίζει ότι το 2020 έπεσε θύμα ασέλγειας και κακοποίησης από άτομο που βρισκόταν σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του, η κακοποίησή του συνεχίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει άλλες δύο καταγγελίες, ενός ενήλικου σήμερα και ενός ανήλικου, για ανάλογα περιστατικά στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Η οργάνωση με επίσημη ανακοίνωσή της δήλωσε άγνοια για τις καταγγελίες και τέθηκε στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Κιβωτός του Κόσμου: 19χρονος καταγγέλλει ότι τον χτυπούσαν με σίδερο στα πόδια

Η είδηση έγινε γνωστή χθες (17.11.2022) και σόκαρε την κοινωνία. Στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας βρίσκεται προβεβλημένο στέλεχος της ΜΚΟ. Ερευνώνται καταγγελίες πως είχε κακοποιήσει σεξουαλικά αγόρια σε δομές που διατηρεί η Κιβωτός του Κόσμου. Η πρώτη καταγγελία έγινε στον Συνήγορο του Πολίτη, κρίθηκε σοβαρή και η εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική έρευνα.

Την αρχή έκανε ένας 19χρονος, ο οποίος πήγε την Τετάρτη στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και κατέθεσε πως πρόσωπο το οποίο υπηρετεί στην Κιβωτό ασελγούσε σε βάρος του από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, του συμπεριφερόταν με υποτιμητικό και εξευτελιστικό τρόπο, τον υποχρέωσε να σταματήσει το σχολείο, να εργάζεται και στην ουσία, όπως ανέφερε, τον εκβίαζε να μην μιλήσει ώστε να τον έχει πάντα κοντά του.

Διαφορετικά, τον απειλούσε πως θα έκοβε το επίδομα της ανήμπορης μητέρας του και θα έχανε τη δουλειά του ο μεγαλύτερος αδερφός του. Ο ίδιος αποκάλυψε στην κατάθεσή του πως και άλλα παιδιά της δομής κλειδώνονται στα δωμάτια τους και τιμωρούνται με άγριους ξυλοδαρμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments