Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: 19χρονος καταγγέλλει ότι τον χτυπούσε με σίδερο στα πόδια

Κιβωτός του Κόσμου: 19χρονος καταγγέλλει ότι τον χτυπούσε με σίδερο στα πόδια

Πηγή Φωτογραφίας: MSN - Αρχείου

Κιβωτός του Κόσμου: Άπορη και με προβλήματα υγείας η μητέρα του 19χρονου που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ασέλγειας

Η είδηση έγινε γνωστή χθες (17.11.2022) και σόκαρε την κοινωνία. Στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας βρίσκεται προβεβλημένο στέλεχος της ΜΚΟ. Ερευνώνται καταγγελίες πως είχε κακοποιήσει σεξουαλικά αγόρια σε δομές που διατηρεί η Κιβωτός του Κόσμου. Η πρώτη καταγγελία έγινε στον Συνήγορο του Πολίτη, κρίθηκε σοβαρή και η εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική έρευνα.

Την αρχή έκανε ένας 19χρονος, ο οποίος πήγε την Τετάρτη στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και κατέθεσε πως πρόσωπο το οποίο υπηρετεί στην Κιβωτό ασελγούσε σε βάρος του από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, του συμπεριφερόταν με υποτιμητικό και εξευτελιστικό τρόπο, τον υποχρέωσε να σταματήσει το σχολείο, να εργάζεται και στην ουσία, όπως ανέφερε, τον εκβίαζε να μην μιλήσει ώστε να τον έχει πάντα κοντά του.

Διαφορετικά, τον απειλούσε πως θα έκοβε το επίδομα της ανήμπορης μητέρας του και θα έχανε τη δουλειά του ο μεγαλύτερος αδερφός του.

Ο ίδιος αποκάλυψε στην κατάθεσή του πως και άλλα παιδιά της δομής κλειδώνονται στα δωμάτια τους και τιμωρούνται με άγριους ξυλοδαρμούς.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ένας φίλος του εκμυστηρεύθηκε ότι δύο άτομα που κατονόμασε τον χτυπούσαν με ένα σίδερο στα καλάμια των ποδιών του μέχρι που μάτωσε.

Όπως αποκάλυψε ο 19χρονος, το άτομο που έδινε τις εντολές για τους ξυλοδαρμούς είναι ο άνδρας που φέρεται να ασέλγησε σε βάρος του.

Τόσο το συγκεκριμένο παιδί όσο και τέσσερα ακόμη άτομα που φιλοξενούνταν στη δομή αναμένεται να κληθούν για κατάθεση τις επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για παιδιά τα οποία φέρεται, σύμφωνα με την καταγγελία του 19χρονου, να μεταφέρθηκαν από τη δομή της Καλαμάτας στην Αθήνα και για ένα μήνα να τους είχαν κλειδωμένους σε δωμάτια και να τους χτυπούσαν καθημερινά, παρουσία του στελέχους που καταγγέλλεται.Ένας απ’ αυτούς, ένας 27χρονος, περιέγραψε πως άτομο που δούλευε στη δομή είχε πάει σε διαμέρισμα όπου κρατούνταν απομονωμένος, είχε ξαπλώσει δίπλα του και είχε βάλει το χέρι του στα γεννητικά όργανα του παιδιού.

Στην ερώτηση «τι κάνεις», απάντησε «θα σου αρέσει». Ο νεαρός τον χαστούκισε και ο άνδρας έφυγε. Όταν το συζήτησε με φίλο του, είχε κι εκείνος παρόμοια εμπειρία, αλλά φοβήθηκαν να το καταγγείλουν.

«Δεν μας τάιζαν»

Νεαρή γυναίκα που έζησε στην Κιβωτό του Κόσμου, σε δομή στη Χίο, έξι χρόνια, καταγγέλλει απάνθρωπη συμπεριφορά. «Μας κλείδωναν για μήνες, δεν μας τάιζαν, μας έβαζαν τιμωρία στον τοίχο με το ένα πόδι ψηλά» λέει η κοπέλα, που πήγε σε δομή στα 7 της χρόνια. Τότε, λέει, μαζί με άλλα παιδιά τους έβγαζαν μέσα στον ήλιο να μαζεύουν κουκουνιάρια.

«Δεν τους ένοιαζε η ηλικία, δουλεύαμε μες τον ήλιο. Μας έδιναν 2 ευρώ τη μέρα και για να φάμε παίρναμε άδεια», σημειώνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments