People

Χριστίνα Ωνάση: Το γαμώτο που δεν έζησα

Χριστίνα Ωνάση: Το γαμώτο που δεν έζησα

Πηγή Φωτογραφίας: Gossip-tv

Όταν η Χριστίνα Ωνάση ήταν μικρή, διαγνώσθηκε με υδραυγενική αφωνία

Τριάντα τόσα χρόνια πριν η Χριστίνα Ωνάση βρίσκεται νεκρή στη μπανιέρα ενός θερέτρου, κάπου στο Μπουένος Άιρες. Τα γνωστά παπατζιλίκια στην αρχή – τα κοσμικά, όχι τα ανθρώπινα τα κατανοητά. Υπερβολική χρήση βαρβιτουρικών. Οξύ πνευμονικό οίδημα. Καρδιακή προσβολή. Τέλος. Στα 37 της χρόνια. Ανεπιθύμητη για τον πατέρα της από την κοιλιά της μάνας της. Μιας καλλονής, της Τίνας Λιβανού, από αυτές που είναι τόσο όμορφες που λες ότι δεν είναι πραγματική. Ούτε τα προσχήματα δεν τηρεί όμως ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Θυμώνει. Δε θέλει δεύτερο παιδί, φέρνει προβλήματα στις διαθήκες.

View this post on Instagram

A post shared by Konserva – Vintage Culture (@konservavintage)

Του αρκεί ένα παιδί. Ο υιός. Η καλλονή μητέρα τον αγνοεί. Η Χριστίνα παίρνει το αίμα της πίσω. Του μοιάζει καταπληκτικά. Μελαχρινή. Μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια. Μεγάλη μύτη. Φαρδιά μάτια. Μεγαλώνει σε μια πολυτελή εγκατάλειψη. Διάφορες πόλεις. Πάντα πανάκριβες επαύλεις. Νταντάδες. Σωματοφύλακες. Μόνιμο παράπονο που σκοτεινιάζει τη σκέψη της: η εικόνα ενός πατέρα που της δωρίζει πανάκριβες κούκλες, να την φυλάει μα να της γυρίζει την πλάτη και να φεύγει. Μετά το διαζύγιο του πατέρα της, μεγαλώνει με τις διάφορες ερωμένες του, ιδίως στο Σκορπιό, με την Μαρία Κάλλας που απεχθάνεται και με την Τζάκι Κέννεντι που τη θεωρεί ως την πιο ατυχή εμμονή του πατέρα της.

Ήθελε να είναι ωραία, ελκυστική, να αρέσει στους άνδρες. Παλεύει από νωρίς με τις αυξομειώσεις του βάρους της, σαν να πρέπει να τιμωρεί τον εαυτό της για ένα ακαθόριστο αδίκημα που αδυνατεί να περιγράψει. Διαιτολόγοι. Χάπια αδυνατίσματος. Εξαντλητικές δίαιτες. Απώλεια κιλών. Που τα ξαναπαίρνει μετά από βουλιμικές κρίσεις. Σειρά έχουν τα ηρεμιστικά, τα πολλά ηρεμιστικά. Νοσηλείες για υπερκατανάλωση ηρεμιστικών, κόντρα στις υποδείξεις των γιατρών. Το δράμα αρχίζει να κορυφώνεται. Το θανατηφόρο ατύχημα του αγαπημένου αδελφού της. Η απώλεια της μητέρας. Ο θάνατος του πατέρα από μια σπάνια μυασθένεια, κουσούρι της βαριάς καταθλιπτικής συνδρομής.

View this post on Instagram

A post shared by Woman TOC (@womantoc)

Ο Αλέξανδρος είναι η μεγάλη αδυναμία. Η Χριστίνα, η φτωχή συγγενής, η αδελφή στο ημίφως. Στις επιχειρήσεις πια, η Χριστίνα Ωνάση. Τεράστια περιουσία που απαιτεί διαχείριση. Ο κύκλος των γάμων ανοίγει. Και κάνει τέσσερις γάμους, όλοι συφοριασμένοι, ο ένας πιο αποτυχημένος από τον άλλο. Τη βλέπουν σαν πράγμα, σπάνια ως άνθρωπο και ως γυναίκα. Ένας απίθανος επαγγελματίας playboy, Ρουσέλ, την αγαπάει. Την αγαπάει τόσο πολύ που απαιτεί από την καταπονημένη Χριστίνα να χάσει είκοσι κιλά για να ανεβεί μαζί της τα σκαλιά της εκκλησίας.

Χρόνια.

Μόνη εξαίρεση φαίνεται να είναι ένας Ρώσος, κάπως απροσδιορίστων στοιχείων. Κάτι σαν επαγγελματίας χαφιές, κρατικός αξιωματούχος της κόκκινης Russia. Σεργκέι Καούζοφ.. Αυτός δείχνει να την νοιάζεται όμως. Δεν είναι ακόμη πλήρως δυτικός. Λογιστικά πλήρως ορθολογιστής. Δεν παλεύει την κατάσταση. Οι ψυχικές χωρητικότητες στενεύουν. Φεύγει. Με τον Ρουσέλ όμως, τον πιο καλοβαλμένο από τους τέσσερις, αποκτά ένα παιδί. Την Αθηνά. Την μεγαλύτερη αδυναμία της Χριστίνας. Λέγεται πως, όταν η Χριστίνα Ωνάση ήταν μικρή, διαγνώσθηκε με υδραυγενική αφωνία. Μια πάθηση που συναντιέται σε παιδιά ανασφαλή. Φωνάζουν βουβά για προσοχή, για λίγη αγάπη. Τη φωνή την απέκτησε και πάλι.

Έμεινε, όμως, για πάντα το μαχαίρι καρφωμένο στο λαιμό και με εκείνο το φύσημα στη ψυχή. Κανέναν δεν πείραξε ποτέ. Μόνο τον εαυτό της έβλαψε. Με συνέπεια και με ασφάλεια θανάτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments