Ελλάδα

Η εύθραυστη δομή μιας κιβωτού

Η εύθραυστη δομή μιας κιβωτού

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Διαπιστώνεται όμως ότι υπάρχουν παραρτήματα και δίκτυα παραρτημάτων σε μακρινές περιοχές, γεγονός που από μόνο του δυσκολεύει την άσκηση θεσμικού ελέγχου

Η δημόσια δολοφονία του πατρός Αντωνίου και η διαδικτυακή διαπόμπευση της πρεσβυτέρας δεν πείθουν. Η κυβερνητική απόφαση για έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ορθή.

Διαβάζοντας κανείς τη σχετική πληροφορία, διαπιστώνει ότι η Κιβωτός του Κόσμου και οι προνοιακές δομές θα αποτελέσουν αντικείμενο ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, με στόχο να εξεταστεί πρωτίστως το υφιστάμενο πλαίσιο της Κιβωτού και η προστασία των παιδιών από εδώ και στο εξής.

Είναι σχεδόν αδύνατον να γνωρίζει κάποιος και μάλιστα με απόλυτη βεβαιότητα αν ευσταθούν οι καταγγελίες για την Κιβωτό, δεν μπορεί να αποφανθεί με σιγουριά, παρά το ότι ζούμε σε εποχή υψηλών ταχυτήτων και αβίαστων κατακρίσεων.

Εικασίες ως προς τη δομή και τη λειτουργία είναι βέβαια δυνατό να γίνουν.

Πιο συγκεκριμένα, η Κιβωτός έδινε την εντύπωση ότι λειτουργεί ως αυτό που ονομάζουμε «ενδιάμεση δομή» ή «ενδιάμεση μονάδα», απόδοση στην ελληνική γλώσσα του αγγλικού όρου intermediate care unit. Αυτές οι δομές λειτουργούν συνήθως σαν κέντα ημέρας.

Διαπιστώνεται όμως ότι υπάρχουν παραρτήματα και δίκτυα παραρτημάτων σε μακρινές περιοχές, γεγονός που από μόνο του δυσκολεύει την άσκηση θεσμικού ελέγχου.

Ωστόσο, ο πατήρ Αντώνιος είχε ως πρόεδρο την πρεσβυτέρα, τη σύζυγό του. Στον επίσημο ιστότοπο, αυτό αναφέρεται με ενάργεια, ενώ δεν υπάρχουν λογιστικά αποτελέσματα ή άλλες ετήσιες εκθέσεις διαχείρισης χρημάτων, όπως συμβαίνει με όλα τα φιλανθρωπικά σωματεία της σύγχρονης κοινωνίας πολιτών. Μια σύγχρονη φιλανθρωπική δομή διαθέτει αυτά τα γνωρίσματα.

Αυτές οι επισημάνσεις αφορούν το συγκεκριμένο σωματείο, καθώς και όλες τις οργανώσεις και συσσωματώσεις με αντίστοιχο βεληνεκές και ανάλογο ή παρεμφερές αντικείμενο. Τίποτα λιγότερο μα κυρίως τίποτα περισσότερο.

Σε αυτά τα ζητήματα θα εστιάσουν, ανάμεσα στα άλλα, κορυφαία θεσμικά όργανα της δημοκρατικής πολιτικής μας κοινότητας, χωρίς ανθρωποφαγικές διαθέσεις και με σεβασμό στις παιδικές και εφηβικές ψυχές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments