Κόσμος

Euronews: Σκληρές μάχες στο Ντόνετσκ – «Κρανίου τόπος» η Χερσώνα

Euronews: Σκληρές μάχες στο Ντόνετσκ – «Κρανίου τόπος» η Χερσώνα

Πηγή Φωτογραφίας: Euronews

Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε έναν σταθμό τρένου στην Μελιτόπολη η οποία βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε έναν σταθμό τρένου στην Μελιτόπολη η οποία βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης. Κατά την διάρκεια της νύχτας ρωσικά χτυπήματα έλαβαν χώρα και νοτιότερα, στην περιοχή της Νικόπολης. Στην περιφέρεια του Λουχάνσκ οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιτυχημένες αντεπιθέσεις.

Στο Ντόνετσκ οι μάχες είναι σκληρές. «Οι πιο σκληρές μάχες διεξάγονται ακόμα στην περιοχή του Ντόνετσκ. Αν και οι επιθέσεις σήμερα είναι χαμηλότερης έντασης εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, η ρωσική πίεση παραμένει δυστυχώς, εξαιρετικά μεγάλη. Στο Λουχάνσκ – προχωράμε σταδιακά, μαχόμαστε. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει σχεδόν 400 επιθέσεις στα ανατολικά από την αρχή της ημέρας» δήλωσε σήμερα το πρωί ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Εν τω μεταξύ στη Χερσώνα οι ουκρανικές σημαίες κυματίζουν ξανά. Ωστόσο οι ζημιές που προκλήθηκαν από τους ρώσους στρατιώτες είναι τεράστιες. Η επαρχία της Ολεξαντρίβκα καταστράφηκε ολοκληρωτικά και οι κάτοικοί της τράπηκαν σε φυγή. Οι άνθρωποι που έμειναν πίσω είναι ελάχιστοι.

Τις τελευταίες ώρες ειδικές μονάδες επιχειρούν με απόλυτη προσοχή να αποναρκωθετήσουν εκατοντάδες σημεία της Χερσώνας. Οι ρωσικές δυνάμεις κατά την αποχώρησή τους κατέστρεφαν ότι έβρισκαν μπροστά τους και τοποθετούσαν νάρκες στους δρόμους, ελπίζοντας ότι η είσοδος των ουκρανών στρατιωτών δεν θα γινόταν πανηγυρικά. Ωστόσο απέτυχαν.

Οι ουκρανοί στρατιώτες λένε ότι «αν οι ρώσοι σταματήσουν να μάχονται τότε θα σταματήσει ο πόλεμος. Αλλά αν η Ουκρανία πάψει να πολεμά τότε δεν θα υπάρχει πια Ουκρανία». Γι’ αυτό και τονίζουν ότι «δεν πρόκειται να παραδοθούν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments