Διεθνή

Μουντιάλ: Η σιωπηλή αντίσταση των Ιρανών

Μουντιάλ: Η σιωπηλή αντίσταση των Ιρανών

Πηγή Φωτογραφίας: onsports

Στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ ενάντια στην Αγγλία, Ιρανοί οπαδοί εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον λαό της πατρίδας τους με σύνθημα 'Γυναίκα Ζωή Ελευθερία'.

«Το Ιράν συγκλονίζεται από κύμα μαζικών διαδηλώσεις εδώ και εβδομάδες. Στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ ενάντια στην Αγγλία, Ιρανοί οπαδοί εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον λαό της πατρίδας τους με σύνθημα ‘Γυναίκα Ζωή Ελευθερία’.

Εντυπωσιακό όμως μήνυμα έστειλαν και οι ίδιοι παίκτες» σημειώνει στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Stern αναφερόμενο στην απρόσμενη σιωπή τους κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας τους.

«Κατά τη διάρκεια του ύμνου οι τηλεοπτικές κάμερες έδειξαν για λίγο μια γυναίκα με λευκή μαντίλα στις εξέδρες να χειροκροτεί τους σιωπηλούς παίκτες, ενώ δάκρυα κυλούσαν στο πρόσωπό της. Ένα πανό έγραφε στα αγγλικά ‘Woman Life Freedom’, το σύνθημα του κινήματος διαμαρτυρίας».

Από την πλευρά της η Zeit παρατηρεί: «Ο αρχηγός της ομάδας του Ιράν Εχσάν Χατζησαφί εξέφρασε την Κυριακή τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων στο Ιράν. Η ομάδα πρέπει να αποδεχθεί ότι οι συνθήκες στη χώρα δεν είναι καλές και ότι ο κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος, ανέφερε μιλώντας στα ΜΜΕ. Οι παίκτες το γνωρίζουν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις μαζικές διαδηλώσεις σε όλο το Ιράν μέχρι σήμερα».

πηγή: DW

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments