Ελλάδα

ΕΛΑΣ: Επιχείρηση στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας – 78 συλλήψεις

ΕΛΑΣ: Επιχείρηση στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας – 78 συλλήψεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, υπάρχουν επτά τραυματίες αστυνομικοί

Σε 78 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας, για τη σύλληψη ατόμου, το οποίο εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, υπάρχουν επτά τραυματίες αστυνομικοί.  Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι προσήχθη και ο φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός, για την προσαγωγή του οποίου διαμαρτύρεται σφοδρά η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

78 άτομα συνελήφθησαν μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 και ολοκληρώθηκε βραδινές ώρες της ίδιας μέρας, στην περιοχή των Προσφυγικών.

Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω άτομα, μετά τη σύλληψη ατόμου, είχαν ανέβει στην ταράτσα του κτιρίου και εκτόξευσαν σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στο σημείο πλήθος υλικών και αντικειμένων. Αποτέλεσμα των έκνομων ενεργειών τους ήταν ο τραυματισμός 7 αστυνομικών, από τους οποίους οι δύο σοβαρά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, πρόκλησης σωματικής βλάβης από κοινού, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Για την προσαγωγή και κράτηση του φωτορεπόρτερ μέλους της ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου:

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή και κράτηση για πάνω από τέσσερις ήδη ώρες του συναδέλφου μας και μέλους της Ένωσής μας Νίκου Πηλού.

Ο φωτορεπόρτερ βρισκόταν στην περιοχή «Προσφυγικά» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για ρεπορτάζ όταν έγινε επιχείρηση της αστυνομίας και προσήχθη, παρότι έκανε γνωστή την ιδιότητά του.

Θέτουμε τις αρχές προ των ευθυνών τους και τις καλούμε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο συνάδελφός μας.

Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μη, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.

Το ΔΣ της ΕΑΞΤ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments