Διεθνή

Ζαχάροβα: «Άθεη και ανήθικη» η επιδρομή του Κιέβου σε Ορθόδοξο μοναστήρι

Ζαχάροβα: «Άθεη και ανήθικη» η επιδρομή του Κιέβου σε Ορθόδοξο μοναστήρι

Πηγή Φωτογραφίας: tass

Ο χώρος είναι ένας ουκρανικός πολιτιστικός θησαυρός και το αρχηγείο της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία, πτέρυγας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε την Ουκρανία ως «άθεη», «άγρια» και «ανήθικη» την Τετάρτη για την επιδρομή σε ένα παλιό ορθόδοξο χριστιανικό μοναστήρι στο Κίεβο.

Η υπηρεσία ασφαλείας SBU της Ουκρανίας και η αστυνομία πραγματοποίησαν έφοδο στο συγκρότημα 1.000 ετών Kyiv Pechersk Lavra – ή Μονή των Σπηλαίων – νωρίς την Τρίτη, ως μέρος των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση ύποπτων «ανατρεπτικών δραστηριοτήτων των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών», όπως ανέφερε.

Ο χώρος είναι ένας ουκρανικός πολιτιστικός θησαυρός και το αρχηγείο της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία, πτέρυγας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Την Τετάρτη, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για την επιδρομή και συνέκρινε το «καθεστώς του Κιέβου» με τον Βάκχο, τον Ρωμαίο θεό του κρασιού του οποίου το όνομα συχνά συνδέεται στα ρωσικά με ανηθικότητα, χάος και γλέντι.

“Αυτό είναι απλώς ένα είδος ολοκληρωτικής άθεης Βακχαναλίας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή εξήγηση για αυτό. Και δεν μπορεί να υπάρξει”, είπε η Ζαχάροβα στο ραδιόφωνο του Sputnik.

«Αυτό είναι ένα άλλο μέρος των απολύτως ανήθικων και άγριων ενεργειών του καθεστώτος του Κιέβου».

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας δήλωσε την Τρίτη ότι η έρευνα ήταν μια «πράξη εκφοβισμού».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments