Κόσμος

ΕΕ: Στις 13 Δεκεμβρίου το νέο ραντεβού των υπουργών Ενέργειας για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

ΕΕ: Στις 13 Δεκεμβρίου το νέο ραντεβού των υπουργών Ενέργειας για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Οι επικρίσεις στο προηγούμενο συμβούλιο ήταν αποτέλεσμα της διαφωνίας ανάμεσα στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ αναφορικά με την πρόταση της Κομισιόν για επιβολή πλαφόν στις μελλοντικές τιμές του αερίου στα 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα

“Έκλεισε” και τυπικά η ημερομηνία του επόμενου έκτακτου συμβουλίου Ενέργειας. Οι υπουργοί θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες στις 13 Δεκεμβρίου.

Σήμερα καταφέραμε να συμφωνήσουμε στην ημερομηνία του επόμενου έκτακτου Συμβουλίου Ενέργειας, στο οποίο θα συζητήσουμε προτάσεις για περιορισμό της τιμής του φυσικού αερίου. Με τους συναδέλφους μου θα βρεθούμε ξανά στις 13 Δεκεμβρίου” έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Τσεχίας, Ζόζεφ Σικέλα.

Μετά το προχθεσινό ναυάγιο για το πλαφόν στο φυσικό αέριο, οι «15» επιβεβαίωσαν ότι θα τηρήσουν κοινή στάση και θα ζητήσουν την παρουσίαση μιας καινούριας πρότασης με σημαντικές βελτιώσεις. Η νέα πρόταση είναι να μην περάσει ούτε ο κανονισμός αλληλεγγύης, ούτε ο κανονισμός για την ταχεία αδειοδότηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να πάνε όλα αυτά σε μία νέα συζήτηση, δηλαδή στις 13 Δεκεμβρίου.

Οι επικρίσεις στο προηγούμενο συμβούλιο ήταν αποτέλεσμα της διαφωνίας ανάμεσα στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ αναφορικά με την πρόταση της Κομισιόν για επιβολή πλαφόν στις μελλοντικές τιμές του αερίου στα 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Δεκαπέντε χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους η Πολωνία, η Ιταλία και η Ελλάδα, θέλουν την επιβολή ενός πλαφόν, ενώ ένα στρατόπεδο με επικεφαλής τη Γερμανία υποστηρίζει πως το πλαφόν αυτό θα εμποδίσει τις προμήθειες αερίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments