Διεθνή

Ενεργειακή κρίση: Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Πράγας επιστρέφει με λιγότερα φώτα

Ενεργειακή κρίση: Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Πράγας επιστρέφει με λιγότερα φώτα

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS

Η αγορά, η οποία είναι δημοφιλής τόσο στους Τσέχους όσο και στους ξένους τουρίστες χάρη στο ζεστό κρασί, τα λουκάνικα, τα γλυκά και τα δώρα της, δημιουργήθηκε με πιο ενεργειακά αποδοτικούς λαμπτήρες για εξοικονόμηση χρημάτων

Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στη μεσαιωνική πλατεία της Παλιάς Πόλης της Πράγας το Σαββατοκύριακο για το άναμμα ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου μήκους 25 μέτρων και το άνοιγμα της ετήσιας αγοράς μετά από τη διακοπής της λειτουργίας της λόγω  COVID- 19 για δύο χρόνια, αλλά η ενεργειακή κρίση σήμαινε λιγότερα φώτα από το συνηθισμένο.

Η αγορά, η οποία είναι δημοφιλής τόσο στους Τσέχους όσο και στους ξένους τουρίστες χάρη στο ζεστό κρασί, τα λουκάνικα, τα γλυκά και τα δώρα της, δημιουργήθηκε με πιο ενεργειακά αποδοτικούς λαμπτήρες για εξοικονόμηση χρημάτων και για αποστολή ενός εποχιακού μηνύματος ενεργειακής απόδοσης.

«Αποφασίσαμε να περιορίσουμε τον αριθμό των φωτιζόμενων στολιδιών στους δρόμους και χρησιμοποιούμε τον πιο σύγχρονο φωτισμό LED, και αυτό ισχύει και για το χριστουγεννιάτικο δέντρο», δήλωσε το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πράγας Jan Chabr.

Η πόλη αποφάσισε να μην ανάβει τα φώτα όλη μέρα όπως στο παρελθόν αλλά μόνο από τις 4 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα.

«Δεν θέλουμε να αφαιρέσουμε από τους ανθρώπους την εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς… αλλά γνωρίζουμε ότι η ενέργεια δεν πρέπει να σπαταληθεί».

Ο Ίβο Μίντρλα, που διατηρούσε ένα περίπτερο που πουλούσε υδρόμελι και τηγανητά πατατάκια, είπε ότι τα δύο χρόνια του κορωνοϊού έφεραν μεγάλο πλήγμα στην επιχείρησή του.

«Είμαστε χαρούμενοι που κάνουμε επιχειρήσεις», είπε. «Αλλά σίγουρα δεν θα αναπληρώσει τα δύο χρόνια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments