Διεθνή

Guardian: Η εταιρία τους “έπιασε στον ύπνο” – Απέλυσε μέσα στη νύχτα 2.700 εργαζόμενους

Guardian: Η εταιρία τους “έπιασε στον ύπνο” – Απέλυσε μέσα στη νύχτα 2.700 εργαζόμενους

Πηγή Φωτογραφίας: GUARDIAN

Ακριβώς πριν από τα μεσάνυχτα της 21ης ​​Νοεμβρίου, χιλιάδες εργαζόμενοι - πολλοί από τους οποίους κοιμόντουσαν - έλαβαν ένα μήνυμα κειμένου από την εταιρία που έλεγε ότι απολύθηκαν και δεν τους επιτρεπόταν πλέον να επιστρέψουν στην εργασία τους

Μια εταιρεία επίπλων με έδρα το Μισισιπή απέλυσε αιφνίδια σχεδόν 2.700 εργαζόμενους στις ΗΠΑ λίγες μέρες πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών, σύμφωνα με πολλές αναφορές.

Ακριβώς πριν από τα μεσάνυχτα της 21ης ​​Νοεμβρίου, χιλιάδες εργαζόμενοι – πολλοί από τους οποίους κοιμόντουσαν – έλαβαν ένα μήνυμα κειμένου από την United Furniture Industries (UFI) που έλεγε ότι απολύθηκαν και δεν τους επιτρεπόταν πλέον να επιστρέψουν στην εργασία τους.

«Κατόπιν εντολής του διοικητικού συμβουλίου…με λύπη σας ενημερώνουμε ότι λόγω απρόβλεπτων επιχειρηματικών συνθηκών, η εταιρεία αναγκάστηκε να λάβει τη δύσκολη απόφαση να τερματίσει την απασχόληση όλων των εργαζομένων της, με άμεση ισχύ», αναφέρεται στο μήνυμα.

«Η απόλυσή σας από την εταιρεία αναμένεται να είναι μόνιμη και όλες οι παροχές θα τερματιστούν αμέσως χωρίς την παροχή Cobra», έγραφε ένα επόμενο email από την εταιρεία, αναφερόμενο σε έναν ομοσπονδιακό νόμο που δίνει στους υπαλλήλους που χάνουν τη δουλειά τους τη δυνατότητα να διατηρήσουν την ασφάλιση υγείας που χορηγείται από τον εργοδότη τους υπό ορισμένες συνθήκες.

Η εταιρεία έδωσε επίσης οδηγίες στους οδηγούς της να «επιστρέψουν άμεσα εξοπλισμό, αποθέματα και έγγραφα παράδοσης», ανεξάρτητα από το «αν [έχουν] ολοκληρώσει την παράδοση [τους]».

Στους εργαζόμενους δεν δόθηκε καμία εξήγηση για τον λόγο που απολύθηκαν τόσο απότομα. Την Τρίτη, η UFI έστειλε μια ενημέρωση σχετικά με την ανάκτηση των αντικειμένων της, την οποία εξέτασε η FreightWaves .

«Μόλις ο διαχειριστής του ακινήτου μπορεί να παράσχει μια ασφαλή και τακτική διαδικασία στους πρώην υπαλλήλους να έρθουν και να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους, θα το κάνουν… Δεν είμαστε σίγουροι για το χρονοδιάγραμμα για αυτό, αλλά θα επικοινωνήσουμε προληπτικά», ανέφερε το email.

Σε απάντηση, πολλοί υπάλληλοι εξέφρασαν σοκ και απογοήτευση για την ξαφνική απόλυσή τους, ενώ ήδη μία υπάλληλος έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη κατηγορώντας την εταιρία ότι παραβίασε τον ομοσπονδιακό νόμο καθώς δεν προειδοποίησε τουλάχιστον 60 ημέρες πριν για το κλείσιμό της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments