Διεθνή

Γάλλος βουλευτής χαρακτηρίζει τον Ζελένσκι “επικίνδυνο άτομο”

Γάλλος βουλευτής χαρακτηρίζει τον Ζελένσκι “επικίνδυνο άτομο”

Πηγή Φωτογραφίας: TELEGRAM

Ο βουλευτής κάλεσε επίσης τη Δύση να προχωρήσει σε μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει την προστασία του ρωσόφωνου πληθυσμού του Ντονμπάς και το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας

Η Γαλλία θα πρέπει να σταματήσει να προμηθεύει όπλα στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος προσπαθεί να ξεκινήσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, δήλωσε ο Νικολά Ντυπόν-Αϊνιάν,  μέλος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και ηγέτης του κόμματος Get Up France (Γάλλοι Σηκωθείτε).

Ο Ζελένσκι θυσιάζει τον λαό του και θέλει να παρασύρει την Ευρώπη στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο κατά της Ρωσίας, είπε σε συνέντευξή του στο Tanjug, αποκαλώντας τον Ουκρανό πρόεδρο «επικίνδυνο άτομο».

Ο βουλευτής κάλεσε επίσης τη Δύση να προχωρήσει σε μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει την προστασία του ρωσόφωνου πληθυσμού του Ντονμπάς και το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας.

Η Γαλλία πρέπει, όπως ο στρατηγός ντε Γκωλ κατά τον πόλεμο στο Βιετνάμ, όπως ο Ζακ Σιράκ κατά τον πόλεμο στο Ιράκ, να διατηρήσει την ανεξαρτησία της κρίσης, να γίνει διαιτητής και να προσφέρει τις υπηρεσίες της για να αποκαταστήσει πραγματικά την ειρήνη,  κατέληξε.

Φίλιππο: «Ο Ζελένσκι θα πρέπει να αρχίσει να επιστρέφει τα χρήματα για τη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια που παρέχεται»

Νωρίτερα, ο πρώην Ευρωπαίος βουλευτής Φλόριαν Φίλιππο πρότεινε στους προέδρους των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να ζητήσουν από τον Ουκρανό ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αρχίσει να επιστρέφει τα χρήματα για τη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια που παρέχεται.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία, είπε ότι οι δυτικές χώρες που υποστηρίζουν το καθεστώς του Κιέβου γίνονται μέρη στη σύγκρουση. Σημείωσε επίσης ότι τυχόν αποστολές που περιέχουν όπλα προς την Ουκρανία θα γίνουν νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.

Ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι ο οπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με όπλα από τη Δύση δεν συμβάλλει στην επιτυχία των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Πηγή: novosti/ertnews

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments