Διεθνή

Γερμανία: “Καμπανάκι” για ελλείψεις εξοπλισμού του γερμανικού στρατού από στέλεχος του SPD

Γερμανία: “Καμπανάκι” για ελλείψεις εξοπλισμού του γερμανικού στρατού από στέλεχος του SPD

Πηγή Φωτογραφίας: aa

Ηγετικό στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του μείζονος κόμματος της κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία, κάλεσε την αμυντική βιομηχανία της χώρας του να αυξήσει άμεσα το παραγωγικό δυναμικό της, κρούοντας «καμπανάκι» για την έλλειψη εξοπλισμού στη Μπούντεσβερ
Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, είναι απαραίτητο ο γερμανικός στρατός να αποκτήσει σύγχρονο υλικό με «μεγάλη ταχύτητα»

Ηγετικό στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του μείζονος κόμματος της κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία, κάλεσε την αμυντική βιομηχανία της χώρας του να αυξήσει άμεσα το παραγωγικό δυναμικό της, κρούοντας «καμπανάκι» για την έλλειψη εξοπλισμού στη Μπούντεσβερ.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, είναι απαραίτητο ο γερμανικός στρατός να αποκτήσει σύγχρονο υλικό με «μεγάλη ταχύτητα», επέμεινε.

Κατά τον Λαρς Κλίνγκμπαϊλ, συμπρόεδρο του SPD, η εντύπωση πως υπάρχουν διαθέσιμες μεγάλες ποσότητες υλικού είναι λαθεμένη.

Ο εξοπλισμός που χρειάζεται ο γερμανικός στρατός «πρέπει να παραχθεί», ξεκαθάρισε ο κ. Κλίνγκμπαϊλ μιλώντας στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό ARD χθες Κυριακή το βράδυ. Πρόσθεσε πως εάν η γερμανική βιομηχανία όπλων, που μείωσε τις παραγωγικές δυνατότητές της τα τελευταία χρόνια, δεν είναι σε θέση να καλύψει τη ζήτηση, η Μπούντεσβερ θα αναγκαστεί να ψάξει στο εξωτερικό για να καλύψει τις ανάγκες της.

«Είναι σαφές πως χρειαζόμαστε να εξοπλίσουμε την Μπούντεσβερ γρήγορα και καλά, και πρέπει να εργαστούμε για αυτό με πλήρη ταχύτητα».

Η κυβέρνηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς αποφάσισε πρόσφατα να αγοράσει πυρομαχικά αξίας 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, τόσο για τον γερμανικό στρατό, όσο και προς αποστολή στην Ουκρανία. Εντούτοις, μεγάλο μέρος της γερμανικής βιομηχανίας όπλων είχε κλείσει γραμμές παραγωγής τα τελευταία χρόνια, λόγω έλλειψης παραγγελιών. Βρίσκονται σε εξέλιξη το τρέχον διάστημα συνομιλίες για το πώς μπορεί η παραγωγή να επεκταθεί και να επιταχυνθεί.

Τον Φεβρουάριο, ο κ. Σολτς ανακοίνωσε τεράστια αύξηση των γερμανικών στρατιωτικών δαπανών, που πλέον θα ξεπερνούν το 2% του ΑΕΠ της Γερμανίας, ωστόσο Γερμανοί αξιωματικοί παραπονιούνται ότι η εκταμίευση των κονδυλίων καθυστερεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments